Giresun Limanı’nda bir ilk!

Giresun Liman İşletmeciliği A.Ş. Liman İşletme Müdürü Murat Solak’tan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’na ziyaret konteyner taşımacılığı konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Giresun Limanı’nda bir ilk!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.11.2023
5.464
A+
A-

Giresun Limanı’nda konteynır taşımacılığı hizmeti vermek adına imalatçı ve ihracatçı firmalarımızdan gelen taleplerin mutlu sona ulaştığını beyan eden Giresun Liman İşletme Müdürü Solak, “Tiryaki Agro’nun işletmesi altındaki Giresun Limanı’na ilişkin yeni bir yatırım gelişmesiyle ilgili bilgi vermek isterim. Bildiğiniz üzere 2018 yılında devraldığımız Giresun Limanı’nı altyapı ve üstyapı yatırımlarımızla modernleştirdik ve dünyanın ilk organik tarımsal ürünler ve gıda hammaddeleri ticareti yapılan limanı haline getirdik.

Bölge ekonomisi ve istihdama katkısı her geçen gün artan limanımız, yeni yaptığımız bir anlaşma ile bundan böyle çok daha aktif kullanıma sunulacaktır. Giresun Limanı için dünyanın en büyük konteyner taşımacılığı yapan firmalardan MSC (Mediterranean Shipping Company) ile uzun süren görüşmeler neticesinde anlaşma sağladık. MSC firması konteyner hattına bundan böyle Giresun Limanı’nı da ekleyerek düzenli seferler yapmaya başlayacaktır. Limanımıza ilk konteyner gemisinin bu hafta içerisinde yanaşacağını Giresun Ticaret ve Sanayi Odası vasıtasıyla iş dünyamıza büyük bir mutluluk ile müjdelemek isteriz. Konteyner hattı, sizlerin de takdir edeceği üzere bölgede faaliyet gösteren ithalat ve ihracatçı firmalarının lojistik maliyetlerini düşürerek, ticari sirkülasyonu artıracaktır. Bu da istihdama olumlu yansıyarak, bölge ekonomisine katkı sağlayacak, Giresun bazlı Türkiye ihracatını da yükseltecektir.” dedi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Limanı’nın aktif hale dönüşmesi vesilesiyle yüklenici firmaya teşekkürlerini dile getirdi ve “Limanın aktif bir liman hüviyetinden çevreye duyarlı halde çalışması bizlerin en önemli kriteridir. Bu kapsamda konteyner hizmeti, ihracat-ithalat sürecinin vazgeçilmez deniz yolu taşımacılığının kilit noktasıdır. Uzun zamandır takibimizde olan konteyner hattının Giresun Limanı’na dahil edilecek olması hem ilimiz, hem ülkemiz adına ciddi faydaları içinde barındırmaktadır.” diye konuştu.

REKLAM ALANI