Giresun tek yürek oldu

“Türkiye İçin İyilik Vakti” sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına Giresunlular yoğun ilgi gösterdi. Giresun Merkez’den 3, ilçelerden 5 olmak üzere toplam 8 yardım tırı deprem bölgesine gönderildi.

Giresun tek yürek oldu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.03.2023
Düzenleme: 06.03.2023 10:58
41
A+
A-

Giresun İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubeleri öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan yardım tırları, dualarla depremden etkilenen şehirlere uğurlandı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde “Türkiye İçin İyilik Vakti” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası sürüyor.

Bu kapsamda Giresun İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubeleri öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan yardım tırları, Giresun Müftüsü Ramazan Topcan’ın yaptığı duanın ardından uğurlandı.

Yardım seferberliğinin yaşandığı Giresun’da din görevlileri ve hayırsever vatandaşların desteğiyle ilk etapta 8 yardım tırı hazırlandı.

Depremlerin ardından Giresun’un tek yürek olduğunu belirten TDV Giresun Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Ramazan Topcan, yardım kampanyasının devam edeceğini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın başlattığı yardım kampanyasına büyük bir teveccüh olduğunu belirten İl Müftüsü Topcan, “Muhterem Başkanımızın talimatını aldığımız günden itibaren sahada olmaya çalıştık. Din görevlisi arkadaşlarımız bizzat deprem bölgelerinde enkaz altındaki kardeşlerimizi çıkarma telaşında iken, diğer taraftan TDV’nin görevlileri ve gönüllüleri olarak sahada depremzede kardeşlerimize yardımcı olmanın gayreti içerisinde olduk. Elhamdülillah, aldığımız talimat neticesinde gıda paketlerinin teminini sağladık. Bizde bugün bu talimatı yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu imkânı bize lütfeden Yüce Rabbimize hamdediyoruz.” dedi.

Camiler, Kur’an kursları ve yardımsever vatandaşların desteğiyle gıda kolilerinin hazırlandığını belirten Müftü Topcan, “Hayırsever vatandaşlarımızın yardımına ne zaman başvursak, uzattığımız el karşılık bulmuştur. Alucra’dan Piraziz’e, Eynesil’den Dereli’ye tüm Giresun seferber olmuştur. Kadınından erkeğine, gencinden ihtiyarına Giresunlu hayırsever kardeşlerimizin göstermiş olduğu hüsnü teveccühe İl Müftüsü ve TDV Giresun Şubesi Başkanı olarak çok teşekkür ediyorum.

Giresun’un yardımsever tüm neferlerine dualar ediyorum. Biz bu tırları muhabbetle doldurduk. Özellikle TDV Kadın Kolları, Kur’an kurslarımızın kadın öğreticileri, mihrabın neferleri hummalı bir çalışmanın içerisinde oldu. Yüz akımız olacak güzel bir çalışmaya imza attık. Yüreklerini ortaya koyan hocalarımıza Allah’ın rızasına uygun bir ömür diliyorum.

Deprem şehitlerimize bu vesile ile bir kez daha rahmet, enkaz altından çıkardığımız yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.  Rabbü’l Âlemin bu ve buna benzer dert ve keder göstermesin diye dua ve niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Yardım tırları yapılan duanın ardından deprem bölgesine uğurlandı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

REKLAM ALANI