Gitti Mustafa, geldi Mehmet

Giresunspor’da haftalardır gönderileceği yönünde haberler yaptığımız Mustafa Kaplan ile yollar ayrıldı.

Gitti Mustafa, geldi Mehmet
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.10.2023
100
A+
A-

Giresunspor kulübü resmi internet sayfasından konu ile ilgili peş peşe iki açıklama geldi.

MUSTAFA KAPLAN GİTTİ

İlk açıklamada sezon başından beri takımı çalıştıran Mustafa Kaplan’ın görevine son verildiği açıklandı. Açıklamada, “2023/24 sezonu başından bu yana futbol A takımımızın teknik direktörlük görevini yapan Mustafa Kaplan ile yollarımızı karşılıklı anlaşarak ayırmış bulunmaktayız. Sayın Mustafa Kaplan’a ve ekibine emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi.

MEHMET BİRİNCİ GELDİ

Kaplan ile resmi irtibatı koparmadan hoca arayışına giren yeşil beyazlı yönetimin Mehmet Birinci ile gayri resmi olarak anlaştığını yazmıştık.

Kulüpten yapılan ikinci açıklama da haberimizi teyit etti. Yapılan bu açıklamada ise, “Kulübümüz, futbol A takım teknik direktörlük görevi için Sayın Mehmet Birinci ile 2023/24 sezonunun sonuna kadar anlaşma sağlamıştır. Kendisine ve ekibine hoş geldin diyor, Çotanak Arma altında başarılar diliyoruz” denildi.

KAPLAN İKİNCİ GİRESUNSPOR SERÜVENİ NOKTALANDI

2003’de yardımcı antrenör olarak teknik adamlık kariyerine başlayan Mustafa Kaplan; Gençlerbirliği, Ankaragücü, Hacettepe gibi Ankara takımlarında Teknik Direktör olarak görev yaptıktan sonra 9 Ağustos 2016-10 Kasım 2016 tarihleri arasında 11 maç Giresunspor’a hoca olmuştu. Geçen sezon 5 maçlık Adanaspor serüveni olan Kaplan’ın ikinci Giresunspor hocalığı 9 maç ile sona ermiş oldu.

BİRİNCİ’NİN DÖRDÜNCÜ GİREUSNSPOR DÖNEMİ BAŞLADI

Giresunspor’un başına dördüncü kez hoca olarak gelen Mehmet Birinci’nin kariyeri ise Akçaabat Sebatspor’da yardımcı antrenör olarak başladı. Yalıspor, Ofspor, Konyaspor, Trabzonspor, Konyaspor ve Antalyaspor’da Giray Bulak ile çalıştı.

İlk Teknik Direktörlük deneyimine Mustafa Kaplan gibi 2003’de başlayan Mehmet Birinci 28 maç Akçaabat Sebatspor’un başında hoca olarak çıktı. Bilahare 2005 ve 2007 yıllarında ayrı sezonlarda 2’şer maç Giresunspor’da görev yaptı. Birinci’nin en uzun süre Teknik Direktörlük kariyeri en başarılı dönemi ise Sarıyerspor’un ardından 2013-2014 sezonunda 28 maç ile yine Giresunspor’da oldu. Birinci bu sezondan sonra; Tokat, Sarıyer, Tepecik, Dersim, Tuzla ve 1461 Trabzon takımlarını çalıştırdı. Son 4 sezondur ise hiçbir takımda görev almadı.

REKLAM ALANI