İYİ Partide neler oluyor?

İyi Parti’de İl Başkanı İsmail Bektaşoğlu’nun istifasından sonra gözler “Neler oluyor?” sorusuna çevrildi.

İYİ Partide neler oluyor?
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.12.2023
Düzenleme: 04.12.2023 20:36
127
A+
A-

21 Ocak 2022 tarihinde yapılan İl Kongresinde 3 adayın yarıştığı kongrede İsmail Bektaşoğlu açık ara seçimi kazanmıştı. 558 delegenin oy kullandığı seçimde İsmail Bektaşoğlu 362 oy alırken, Kamil Tokul 188 oy, Müjdat Bayraktar 4 oyda kalmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Giresun’da yayın yapan yerel bir gazetede “İsmail Bektaşoğlu’nun görevden alınması için İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel’in genel merkeze baskı uyguladığı ileri sürüldü” iddiası ortaya atılmıştı.

BEKTAŞOĞLU’NUN AÇIKLAMASI

Tüm bu yaşananların ardından İl Başkanı İsmail Bektaşoğlu yaptığı açıklamada, “Kurucu ilçe başkanı olduğum ve iki dönem Dereli ilçe başkanlığı yaptığım, geçen dönem Belediye başkan adayı olduğum ve 11 aydan bu yana İyi parti il başkanlığını yürüttüğüm partimin il başkanlığından istifa etmiş bulunmaktayım. Kamuoyuna saygılarımla duyurulur” diyerek istifasını açıklamıştı.

İNCİ ZERE’DEN İSTİFA YORUMU

İyi Parti’nin il yönetim kurulunda görev yapan isimlerden Gazeteci İnci Zere istifayı yorumlayarak, “Günün en güzel haberi ve ödüle layık bir davranış olarak yorumluyorum!

Giresun siyasetinin yapı taşlarından biri olarak değerlendirilen ve uzun yıllar dürüst ve düzgün bir siyasî profil sergileyen İsmail Bektaşoğlu İyi Parti Giresun il başkanlığından istifa etti. İstifasını sosyal medyadan duyuran Bektaşoğlu ile ilgili ‘esaretin kölesi olmadı’ yorumları yapılırken, yakın çevresinden de bu karar takdir topladı” dedi.

KASIM AYINDA DA CANİK İSTİFA ETMİŞTİ

İyi Parti Giresun İl Başkan Yardımcısı Fatma Karaibrahim Canik’te Kasım ayında istifa etmişti.  İl Başkanı Bektaşoğlu gibi “Gördüğüm lüzum üzerine” ibaresini kullanan Canik’in istifa mesajı:

“Değerli Arkadaşlarım, Gördüğüm lüzum üzerine İyi Parti üyeliğimi sonlandırmış bulunmaktayım. Bu sebeple gruplarda bulunmam etik olmayacağından gruplardan ayrılıyorum. Çok güzel dostlar, arkadaşlar kazandım. Her zaman bir telefon mesafenizdeyim.

Hakkım varsa helal olsun. Sizler de hakkınızı helal ediniz lütfen. Dostluğumuzun baki kalması dileğiyle Allahaısmarladık” şeklinde olmuştu.

SALİH ŞAHAN’DA İSTİFA ETTİ VE ELEŞTİRDİ; “YAZIK YA ONCA EMEĞE YAZIK.”

İyi Parti’nin Giresun’da ki kuruluşunda yer alan ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Salih Şahan’da istifa kervanına katılanlardan oldu.

Salih Şahan sosyal medya hesabı Facebook’tan yayınladığı mesajında, “2017 Aralık ayında çok büyük bir umut ve heyecanla kurucuları arasında bulunduğum ve kurucu il başkan yardımcısı olarak görev yaptığım İYİ Parti’den o ilk günkü heyecanımı ve inancımı kaybettiğim için bugün itibariyle içim buruk bir şekilde istifa ediyor ve tüm ilişkimi kesiyorum” dedi.

2018’den beri yüzlerce istifa olduğunu söyleyen Şahan şunlara yer verdi; “Hem de ne isimler: Yusuf Halaçoğlu, Yörük Ali Paşa, Vedat Yenerer, Ali Türkşen, Ruhat Mengü, Ümit Özdağ, Orhan Erzurum, Ahad Andican, İsmail Ok, Aytun Çıray, Yavuz Ağıralioğlu, Taylan Yıldız, Aydın Adnan Sezgin, Hasan Subaşı, Durmuş Yılmaz, Bahadır Erdem, Tuba Vural Çokal, Nebi Hatipoğlu ve 75 kurucu üye istifa etti 4-5 kurucu üye ihraç edildi ve kesin ihraç istemiyle Ümit Dikbayır’da sırasını bekliyor.”

“Her sesini yükselten, her istifa eden kötü, hain ve satılmış ama Genel başkanın yalak ve salak takımı mükemmel” diyen Şahan şöyle devam etti; “Yazık ya onca emeğe yazık. Gitmesi gerekenler hala kaptan köşkünde. Yakındır sayın genel başkan yerel seçimlerde alınacak büyük fiyaskonun sonucunda çok sevdiği Ünzile’si ve Esmasıyla birlikte gider. Kongrede adeta sınıfına hükmü geçmeyen ortaokuldaki sınıf başkanı edasıyla kürsüde esip gürleyen, feryat figan ciyak ciyak bağıran delegelere ve üyelere gözdağı veren aciz kadını gördüğümde bırakmalıydım ama biraz daha sabredelim dedim. Gelinen noktada artık bu işin ayağa düştüğünü görünce uzatmaya daha fazla gerek görmedim. Birlikte yola çıktığım tüm arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyor, Musavvat Dervişoğllu ve Koray Aydın abilerimin ellerinden öpüyor, kalanlara Allah kurtarsın diyorum.”

İL BAŞKANI KİM OLACAK?

Bektaşoğlu’nun istifasının ardından gözler Giresun İl Başkanlığına kimin atanacağı konusuna çevrildi.

Geçmiş dönem Milletvekili Orhan Erzurum ile İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel’in danışmanlığını yapan İnan Taşgöz’ün il başkanlığına atanmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan Taşgöz’ün Ankara’ya çağrıldığı sızan haberler arasında.

REKLAM ALANI