Kahveci: Memura yüzde 10 refah payı verilmeli

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci; “Emekle, alın teriyle, kanla, göz yaşıyla 100 yaşına ulaştırdığımız cumhuriyetimizi ve devletimizi ne pahasına olursa olsun korumak, yaşatmak ve gençlerimize daha güzel bir gelecek bırakmak için her türlü fedakarlığı göstereceğimize ve ikinci asrımızı Türk Yüzyılı yapacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Kahveci: Memura yüzde 10 refah payı verilmeli
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.11.2023
69
A+
A-

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Sağlık-Sen Giresun Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltı programına katıldı. Aynı zamanda Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı olan Kahveci burada yaptığını konuşmada, memura yüzde 10 refah payı verilmelisi istedi. Ekonomik gelişmeler ve kamu çalışanlarının beklentilerini de gündeme taşıyan Genel Başkanımız Önder Kahveci “Enflasyon kadar artış sıfır zam demektir. Memurlarımıza refah payı uygulaması hızlı bir şekilde hayata geçirilmeli ve 2024 yılının Ocak ayında memura yüzde 10 refah payı verilmelidir” dedi. Genel Başkan Önder Kahveci, “Enflasyonun üzerinde bir maaş zammı ve refah payı uygulaması hayata geçirilmelidir” dedi. Kahveci, “Dönem sonlarında verilecek olan enflasyon farkı sıfır zam demektir. Bu da memurların maaşlarını artırmak değil enflasyona endekslemek anlamını taşımaktadır. Memurlarımızın ekonomik sorunlarının çözümü, enflasyonun üzerinde bir maaş zammı, geçmiş dönem zararlarının telafisi ve alım güçlerini artıracak olan refah payı uygulamasından geçmektedir. Yıllardır dile getirdiğimiz üzere refah payı ısrarımızı bugün Samsun’dan bir kez daha yineliyorum.  2024 Yılı Ocak ayında kamu görevlilerimize “yüzde 10 refah payı verilmelidir. Memurlarımıza refah payı verilmesi Türkiye Kamu-Sen’in olmazsa olmazıdır, kırmızı çizgisidir. Enflasyon beklentilerinin sürekli yükseltildiği bu ortamda kamu çalışanlarına ve emeklilere verilmesi öngörülen yüzde 15’lik artış enflasyonun dahi altında bir oran olarak kalacaktır. Bu bakımdan kamu çalışanlarının ve emeklilerimizin ücretleri yeniden gözden geçirilmelidir.” dedi.

Kamu-Sen ve Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, MHP Giresun il teşkilatına ziyarette bulundu. Parti il binasında MHP milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, MHP İl Başkanı Abdullah Karaosmanoğlu ve parti yönetim kurulu üyeleri ve partililer tarafından karşılanan Başkan Kahveci, MHP İl Başkanı ve yönetimini kutlayarak başarılar diledi. Kendisine ve yönetimine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı da teşekkür etti.

Yaklaşık 600.000 üyeleri olduğunu dile getiren Başka Kahveci, kamuda görülen aksaklıkların giderilmesi için “Kamu Personeli Rejimi” üzerinde çalışma başlattıklarını belirterek ” “Kamuda bazı uygulamalar toplum vicdanında kabul görmüyor. Kamu personeli arasında ayrım yapmadan, liyakati esas alan bir sistem arzu ediyoruz. Devletine, milletine, vatanına sadakatı ile bağlı, ve kutsal değerlerine saygı gösteren, görevini laiki ile yapan memurlarımızın korunması ve onura edilmesi önceliğimizdir. Bu konuda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hazırladığımız Kamu Personeli Rejimi ile ilgili raporu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye arz edeceğiz.” diye konuştu.

Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal’da “Osman Ağa’nın torunları olarak sizleri aramızda görmekten onur duyuyoruz. Giresunlular gerek Kurtuluş Savaşı’nda gerekse Atamız”ın korunmasında üzerine düşen göreve layıkıyla yapmışlardır.” dedi. İlimizdeki kamu hizmetlerinin en verimli şekilde yerine getirilmesi ve vatandaşa ulaştırılması için hassas olduklarını ve konunun takipçisi olduklarından belirten Milletvekili Konal, İlimiz sorunlarının çözümlenmesi için gece gündüz çalıştıklarını ve bu konuda kamu personelinden büyük destek gördüklerini söyledi. Kamu-Sen’e bağlı sendikaların vatanına, milletine ve toplumsal değer yargılarına bağlı politika izlemelerini takdirle karşıladıklarını belirten Milletvekili Konal,  başarılı çalışmalarından dolayı Kahveci ve ekibini kutladı. Konuşmaların ardından İl Başkanı Karaosmanoğlu, Genel Başkan Kahveci’ye ziyaret anısına bir plaket takdim etti.

REKLAM ALANI