Kalp ve damar hastalarına yeni tedavi yöntemi!

Giresun Eğitim Araştırma Hastanesine başvuran ve uzun süre tıkalı kalmış olan kalbin ana sağ damarı, Türkiye’nin sayılı merkezlerinde uygulanan yöntemle açılmasının sağlandığı bildirildi.

Kalp ve damar hastalarına yeni tedavi yöntemi!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.01.2024
146
A+
A-

Hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, uzun süre tıkalı kalmış olan kalp damarının Retrograd-CTO yöntemiyle açıldığı belirtildi.

Bu yönetimin Türkiye’nin sayılı merkezlerinde yapıldığının aktarıldığı açıklamada, “Hastanemize başvuran hastamızın daha önceden tıkanmış ve uzun süre tıkalı kalmış olan kalbin ana sağ damarı, bilenen klasik damar açma yöntemleri ile açılamayınca kalbin sol damarından girilerek sol ve sağ kalp damarları arasındaki ince köprü damarlarından geçilerek yapılan işlem Türkiye’nin sayılı merkezlerinde yapılmaktadır” denilerek, şunlar kaydedildi:

“Prof. Dr. Turgay Işık, Prof. Dr. Zeki Yüksel Günaydın ve kardiyoloji ekibi tarafından yapılan operasyon, yaklaşık 3,5 saat sürdü. Hastanın yıllar önce farklı bir merkezde takılan yıllar içinde içi kireçle dolmuş tıkanmış ve başka merkezlerde açılamamış olan damarındaki stentini Retrograd-CTO (tıkalı yerin arkasından dolanarak) denen çok özel bir yöntem ve özel teller kullanarak açıldı. Hastayı şifa ile taburcu ettik.”

REKLAM ALANI