Kas, eklem ve tendon rahatsızlıklarında kullanılacak

.

Kas, eklem ve tendon rahatsızlıklarında kullanılacak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.09.2023
163
A+
A-

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Takır, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşad Aytekin ve Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Akkan, içeriğinde sarımsak ekstresi, glukozamin, kondroitin ve L-sistein bulunan, Ar-Ge projesi ürünü “Gli-Gar”ı Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut’a takdim ettiler. Müdür Bulut, hocaları tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Gli-Gar takviye edici gıda olarak kas, eklem, tendon rahatsızlıklarında temel tedaviye destek amaçlı geliştirildiği anlatılarak, ürün içeriğinde bulunan sarımsak ekstresinin sağlık üzerine etkilerinin bilindiği, halk arasında da kullanımının olduğu, glukozamin ve kondroitinin eklem kıkırdağının yapısında bulunduğu, L-sisteinin ise vücudun temel yapı taşlarından bir amino asit olduğu ifade edildi.

REKLAM ALANI