Gastronomi öğrencileri usta şeflerden balık pişirme teknikleri öğreniyor
Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, sektöre daha donanımlı hazırlanabilmek için usta şeflerden eğitim alıyor. Fakülte uygulama mutfağında düzenlenen Workshop etkinlikleri kapsamında, Gastroçed Mutfak Sanatları Derneği iş birliği ile “Balık Hazırlama ve Pişirme Teknikleri” eğitimi gerçekleştirildi.
BALIK PİŞİRMEDE UZMANLIK KAZANIYORLAR
Temel Mutfak Uygulamaları dersi kapsamında düzenlenen workshopta, doğru kesim ile fileto çıkarma, kılçık temizleme, balığın doğru pişirilmesi, lezzetinin korunması ve sunum teknikleri üzerine hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verildi. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören etkinlikte, mutfak sanatlarının incelikleri ustalar tarafından aktarıldı.
DEKANDAN TEŞEKKÜR VE BELGE TAKDİMİ
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Eyüp Nefes, eğitime katkılarından dolayı Gastroçed Mutfak Sanatları Derneği üyelerine teşekkür ederek, kendilerine belge takdim etti. Öğrenciler, mutfak becerilerini geliştiren bu tür etkinliklerin sektöre hazırlanırken kendilerine büyük avantaj sağladığını belirtti.