Maviyemiş yetiştiriciliği projesi hayata geçti

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen “Maviyemiş Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesi” kapsamında, Eynesil ilçesindeki çiftçilere toplam 2 dekar alanda yetiştirilmek üzere 500 adet fidan dağıtıldı.

Maviyemiş yetiştiriciliği projesi hayata geçti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.06.2024
13
A+
A-

Eynesil İlçe Kaymakamı Erkut Pamuk, çiftçilere fidanlarını teslim etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emrah Tomruk ise çiftçilere maviyemiş fidanlarının bakımı ve dikimi hakkında bilgilendirme yaptı.

YÜKSEK GELİR SAĞLAYAN MAVİYEMİŞ

Literatürde yaban mersini olarak bilinen maviyemiş (Vaccinium spp.), dünya çapında hem taze tüketim hem de işlenmiş meyve sanayisi açısından güçlü bir pazara sahip olup, üreticilere yüksek gelir sağlıyor. Maviyemiş, ılıman iklim kuşağında yetişebilen ve asitli, organik madde açısından zengin topraklarda salkım şeklinde meyve veren bir bitkidir.

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI

Özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde çay ve fındığa ek gelir getirici bir ürün olan maviyemiş, bölge ekonomisi açısından oldukça kazançlı bir ürün olarak öne çıkıyor. Olgunlaşma periyodu boyunca haftada en az bir kez hasat edilmesi gereken bu meyve, çiftçilere önemli bir ek gelir kaynağı sunuyor.

REKLAM ALANI