Nurettin Canikli MKYK’ya giremedi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘A’ takımı olarak bilenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’ndan Giresun’u çıkarttı.

Nurettin Canikli MKYK’ya giremedi!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.10.2023
145
A+
A-

Erdoğan’ın 75 kişiden oluşan ‘A’ takımında Giresun’dan bir isim yer bulamadı. 75 kişilik MKYK’da 49 yeni isim listeye girdi. Listeye giremeyen isimler arasında Giresun eski Milletvekili Nurettin Canikli de bulunuyor.

CANİKLİ PARTİDEKİ BÜTÜN GÖREVLERİNDEN ALINDI

AK Parti, geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen 4’üncü Olağanüstü Kongresi ile partinin ‘A’ takımı olarak tabir edilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nu büyük oranda yeniledi.

Erdoğan, partisinin karar organı olan MKYK’da değişiklikler yaptı. 75 asil ve 35 yedek üyeden oluşan yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda önemli isimler yer alıyor. 75 kişilik MKYK’da 49 yeni isim listeye girdi. Genel başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Efkan Ala, Erkan Kandemir, Fatih Şahin ve Hamza Dağ MKYK listesinde yerlerini koruyan isimler oldu. Giresun eski Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ise listede ki yerini koruyamadı. Erdoğan’ın yeni ‘A’ takımına giremeyen Canikli, partideki bütün görevlerinden de alındı. Canikli’den boşalan Ekonomi İşleri Başkanlığına Nihat Zeybekçi getirildi.

REKLAM ALANI