Ruhun şad olsun ebedi Başkomutan

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85’inci yılında Giresun’da saygı ve özlemle anıldı.

Ruhun şad olsun ebedi Başkomutan
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.11.2023
43
A+
A-

Giresun Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saat 9.05’te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada kara yolundan geçen sürücüler de araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.

Çelenk sunma töreninin ardından Liman Sahasındaki Kültür ve Fuar Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen anma programında ulu önder bir kez daha saygı ve özlemle anıldı. Programda “Sonsuza Dek Atatürk” konulu gösteriler sunuldu. Giresun Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin icra ettiği gösterilerin içerisinde şiirler, şarkılar, zeybek oyunu, Atatürk’ün 10.Yıl Nutku’nun okunması ve kartografik gösteriler yer aldı. Programın sonunda  “Atatürk” konulu liseler arası kompozisyon yarışması ve ortaokullar arası şiir yarışması ile ilkokullar arası resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere, ödülleri; Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ve il protokolü tarafından verildi. Vali Serdengeçti: “Ülkemizin istiklâl ve istikbal mücadelesine ömrünü vakfeden, dehası asırlara sığmayan Gazi Mustafa Atatürk’ü büyük bir özlemle anıyoruz. Necip milletimiz, bağımsızlığın ışığında O’nun emanetine daima sahip çıkacaktır” dedi.

REKLAM ALANI