Tasarruf adaletsiz: Krizin faturası halka kesilemez

Giresun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanvekili ve Giresun Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, kamuda uygulanacak tasarruf tedbirleri paketiyle özellikle küçük esnaf ve halkın cezalandırıldığını ifade etti.

Tasarruf adaletsiz: Krizin faturası halka kesilemez
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.06.2024
63
A+
A-

Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada ekonomik krizin sorumlusunun esnaf, memur, çalışan, emekli ya da halk olmadığını vurguladı.

TASARRUF HERKESE UYGULANMALI

Ayhan, tasarruf paketinin ekonomik krizin çözümü olarak lanse edildiğini ancak bu tasarrufun yalnızca tabandaki insanlara yüklenmemesi gerektiğini belirtti. “Eğer tasarruf yapılacaksa, bu tepeden aşağıya topyekün olmalıdır ve itibardan da tasarruf edilmelidir. Yük sadece esnafın, memurun, çalışanın, emeklinin, çiftçinin ve halkın üstüne yüklenmemelidir” dedi.

ESNAF VE HALK MAĞDUR EDİLMEMELİ

GESOB Başkanvekili Ercan Ayhan, tasarruf paketinin doğrudan küçük esnafın ticari hayatını ve halkın kamu hizmetlerinden alacağı faydaları olumsuz etkilediğini söyledi. “Neden her zaman kötü sonuçların ve ekonomik krizin faturasını esnaf ve halk ödüyor?” diye soran Ayhan, devletin imkanlarını hoyratça kullananların tasarruf tedbirlerinden muaf tutulmasını eleştirdi.

BAYRAM ÖNCESİ KARAMSARLIK

Ayhan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde esnaf, köylü, çiftçi, asgari ücretli ve emeklinin ekonomik zorluklar içinde olduğunu belirterek, bu durumun kamu imkanlarından faydalananlar tarafından anlaşılmadığını söyledi. “Artık yeter, ekonomik krizin ve ülkenin getirildiği durumun sebebi biz değiliz” diyen Ayhan, küçük esnafın ve sanatkarların ülkenin can damarı olduğunu vurguladı.

“TASARRUF PAKETİNE KARŞI DEĞİLİZ, ADALETSİZLİĞE KARŞIYIZ”

Tasarruf tedbirleri paketine tamamen karşı olmadıklarını ancak faturanın esnaf ve halk üzerinden tahsil edilmesine karşı olduklarını belirten Ayhan, sivil toplum kuruluşlarının da taşın altına ellerini koyması gerektiğini söyledi. “Bu tasarruf tedbirlerinden biz de sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri olarak üzerimize düşen payı almalıyız” dedi.

REKLAM ALANI