Tirebolu’da zarar görünenden büyük!

Karadeniz sahilinde bulunan Tirebolu ilçesinde, fırtına nedeniyle meydana gelen dev dalgaların yol açtığı hasarın tespit ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Tirebolu’da zarar görünenden büyük!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.11.2023
79
A+
A-

Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Yeniköy Mahallesi sahil kesimindeki fırtına sebebiyle deniz seviyesinin yükselmesi sonucu şehir içi yolunun suyla kaplandığını ve iş yerlerinde hasarların meydana geldiğini açıkladı. Başkan Takır, belediye olarak ellerinden gelen tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, “İlçemiz büyük bir felaketi yaşadı. Umarım bir daha böyle bir durumla karşılaşmayız. Şu ana kadar yapılan değerlendirmelere göre, zararın 10 ila 15 milyon lira arasında olduğunu söyleyebilirim. Hasar tespit çalışmaları hala devam ediyor.” şeklinde konuştu. Takır, en kısa sürede normal hayata dönüşü sağlamayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Ekiplerimiz şu anda sahada çalışmalarını sürdürüyor. Altyapı ve üst yapı hasarlarını onarmak için çaba harcıyoruz. Toplum olarak bir araya gelerek sorunların üstesinden geleceğiz.” dedi.

Barabut Parkı’nda esnaflık yapan Sedat Takır ise dalgaların oluşmaya başladığı anda iş yerini kapattığını belirterek, dalgaların ve büyük kaya parçalarının iş yerine ciddi hasar verdiğini ifade etti.

 

REKLAM ALANI