Topcan: Hiçbir afet ve felaket milletimizin kardeşlik ruhunun önüne geçemez

İl Müftüsü Ramazan Topcan, Doğankent’te depremden etkilenen aileler başta olmak üzere esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi, şehit kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

Topcan: Hiçbir afet ve felaket milletimizin kardeşlik ruhunun önüne geçemez
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.03.2023
18
A+
A-

Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan, ilçe ziyaretleri kapsamında Doğankent’te bir dizi temasta bulundu.

İl Müftüsü Topcan, ziyaret programı kapsamında ilk olarak Doğankent Merkez Camii’nde cemaatle buluştu. Öğle namazı sonrasında cemaate hitap eden Müftü Topcan, vatandaşların Ramazanını tebrik etti.

Manevi duyguların yoğun bir şekilde yaşandığı on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmanın huzurunu yaşadıklarını ifade eden Müftü Topcan, “Ramazan-ı Şerif ayı, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği günlerdir. Efendimiz’in (a.s.) ifadeleri ile; ‘Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur.’ Böylesine feyizli, bereketli bir aya kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bahşeden Rabbimize hamdolsun.” dedi.  İl Müftüsü Topcan, daha sonra İlçe Müftü Vekili Hüseyin Oral’dan Doğankent’te yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldı.

İlçede esnaf ziyaretleri de yapan Müftü Topcan, vatandaşların Ramazanını tebrik ederek hayırlı işler diledi, bereket ve bol kazanç için niyazda bulundu.

DEPREMDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARA ZİYARET

Doğankent’te ikamet eden depremzedelere hoş geldin ziyaretinde bulunan İl Müftüsü Topcan, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Depremler karşısında örnek bir dayanışma sergilendiğini ifade eden İl Müftüsü Topcan, “Hiçbir afet ve felaket, milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun önüne geçemez. Depremde zarar gören kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek bugün ensar olarak bizim görevimizdir. Buralarda huzur içerisinde olun. Sıkıntınız sıkıntımızdır. Devlet-millet el ele yaraları sarmak için seferber oldu hamdolsun. Mevla’mız devletimize, milletimize zeval vermesin.” diye konuştu.  Müftü Topcan taziye dileklerini ileterek, “Kaybettiğimiz canlarımıza şu mübarek Ramazan ayında rahmet diliyorum. Makamları cennetler olsun. Yaralı kardeşlerimize şifalar diliyorum. Bütün milletimize sabır diliyorum. Rabbim bir daha göstermesin.” niyazında bulundu. Müftü Topcan, son olarak Kozköy Köyü’nde bulanan şehit kabirlerini ziyaret edip, Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.

REKLAM ALANI