Wir Wollen Keine Türken Schweine

Yayınlama: 03.06.2024
38
A+
A-

Son iki kelimenin Türkçe karşılığını bilenler veya sözlükten öğrenenler, hemen hiddetlenmesin, üzülmesin, dağarcığımız da daha güzelleri! var. Mesela Knoblauchfresser! Fresser, burada yiyici olarak kullanılıyor! Ama Almanca insan ile hayvanın yemesi arasında ayırım yapıyor; insanlar için essen, hayvanlar için fressen’i öngörüyor! 70’li yılların sonların da ev sahiblerimiz bizleri Sarımsak yiyiceleri olarak aşağıladıklarında, acaba hayvan halkasını boyunlarımıza taktıklarını bilmiyorlarmıy dı? Biz bilmiyorduk. Nereden biliyor olacaktık ki; Türkçemiz insan da, hayvan da yiyor diyor. Almanca İnsanı yürütüyor, (gehen) hayvanı koşturuyor. (laufen) Sayemiz de Sarımsağın yemeklere kattığı lezzeti öğrenince, bizden fazla yemeğe başladılar ve o aşağılayıcı, çirkin tanımı bir daha ağızlarına almadılar.

Helmut Kohl daha utanç duvarı yıkılmadan önce, bu Knoblauchfreser’leri memleketlerine postalamak için kişi başına 10 bin gayme DM yardımını başlatmış ama umduğunu bulamamıştı. Günümüz de dokuz memleketle sınırları olan ve bu sınır kapılarını sonuna kadar açık tutan Alamanya, buradan gönüllü memleketlerine dönenlere, çeşitli isimler altında, 2715 Euro’ya varan maddi yardım yapıyor. (1700 Euro sınırdan çıkarken, AB sınır koruma Frontex’den 615 Euro uçak, otobüs bileti yardımı ve 6 ay sonra adrese 400 Euro) Türk gençleri bu haberi alır almaz buraya koşmuşlar! Yapılacak yardımın şartlarını hiç yerine getirmeden, iltica başvurusu bile yapmadan, parayı cepe indirip, Türkiye’ye dönüyorlarmış. Banka soymamışlar, adam kaçırmamışlar, kadınlara tecavüz etmemişler. Hayata geçirdiğiniz sistemi Türkiye’den gelenler mi, yoksa memlekette ki sosyal dairelerin odaların da, masaların da oturanlar mı koruyacak? Daha geçen hafta 2019’da küçük bir kız çocuğuna tecavüz eden Nijerya’lı özel jetle memleketine götürüldü; fatura 120 bin Euro’cuk! Kimliği iyice kontrol edildi mi, belki o da Türk’tür! Geçen yıl 200 bin vatandaşlık dağıtılmış! Üçte birden fazlası Suriye’li! Bakın adamlar Almanya’ya kaçıp, kısa bir zaman da vatandaşlığı da kaptılar! İkinci sırada ki Türklerin ardından, Afganlar, Irak’lılar ve Romanya’lılar geliyor. Ortalama yaş 29. Bir önceki yıl Türkiye’den kaçan pardon Almanya’ya gelen sağlık sektörü çalışanları ilk sıradaydı!

Macaristan karayolundan içeri girenleri ve Sırbistan’a çıkanları kontrol ediyor. Avusturya gelenin gidenin yüzüne bakmıyor! Almanya beş altı kilometre sonra, araçların hızını 10 kilometreye kadar düşürüyor (trafik şiltleri)  ama durdurmuyor. (Mayıs 2024) Polis 16 Ekim 2023′ de başlatılan kontröller de Avusturya, İsviçre, ve Polonya sınırın da Nisan sonuna kadar haklarında tevkif kararı bulunan 5 bin kişinin tevkif edildiğini, arama kararı olan 31 bin kişinin de yakalandığını açıklıyor. Hapishanede olması gereken 5 bin ve aranan 31 bin kişinin ellerini kollarını sallayarak seyahat ettiğini polis teşkilatının açıklaması, memleketin gelen geçen hanına döndüğünün resmi belgesi değil mi? Merkel hanım ve şakşakcılarının memleketin başına ördüğü sınırsız sığınmacı ihaneti önce toplumu böldü, ardından ırkçı bir partiyi politika sahnesine çıkarttı. Bütün partiler Afd ve Hür Demokratlar hariç, Merkel çirkefliğini sürdürmeye birazcık ara verdiklerini gösteren açıklamalar yapmağa başladılar. Sığınmacıları göçmen yaptılar. Kontröllerle sınırsız göçmen sayısını düşüreceklermiş. Bu ay AB Parlamento seçimleri yapılacak! Seç beni, aldatayım seni! Sığınmacı, yabancı düşmanlığı, ekonomi göçmeni, nazi, ilticacı, ırkçı…Bu kelimeleri yararlarına uygun yerlerde, anlamlarından çok uzak kullanıyor memleketi yönetenler! Trump yemin töreninde gürlemişti; Amerika First! Germany First diyen vatandaşa Nazi yaftasını yapıştırıyorlar. Trump Nazi’mi? Memleket de bu süper performans! sayesin de her geçen gün güvenli ve rahat yaşamından bir parça kaybediyor!

Gün geçmiyor ki, havuzlar da kadınlara, kız çocuklarına cinsel saldırıda bulunulmasın, Afgan’lı, Manheim’da 25’lik Afgan10 yıldır ekmeğini yediği insanlara saldırıp, altısını yaraladı, durdurmağa kalkan polis yoğun bakım da. Irak’lı Tunus’lu herifler Polise, Ambülansa veya itfaiyeye saldırıyor! Önceki gün bizim de fırsat buldukça ziyaret ettiğimiz Köln’ün güzel köşelerinden Deutz’da (Ren’in sağ tarafında) bir madam bıçakla polise saldırdı. Önce elektrikli şok aleti kullanan polis hatunu durduramayınca, çareyi silah kullanmakta aradı. Madam nereliydi acaba? Alman olmadığı kesin! Toplum Böyle vukuatları yetmişli seksenli yıllarda hiç tanımıyor, aklının köşesinden geçirmiyordu! Avrupalısı, (Ruslar hariç) çinlisi, korelisi ve almanı hâlâ böyle bir şey tanımıyor, yapmıyor!

Almanya’yı ikinci vatan yapmağa başladıktan sonra, sevgili ev sahiblerimiz bizlere bir madalya daha verdi: Kümmeltürken! Kimyon Türkler! Kimyon’u hiç tanımazık ağam! Baharatmış. Almanlar alkol oranı çok yüksek olan Schnaps isimli zıkımlarına pardon içkilerine bile katarlarmış. Her undan ve tohumdan yaptıkları ve memlekette çok tüketilen Brötchen isimli küçük ekmekciklerine bile Kimyon katmışlar. Niye bize bu ismi lâyık görüyorlar peki? Tabi ki aşağılamak için! Komik beyinliler!

İşsizlerin oranı AB ülkelerinde %6,4, Almanya’da %6, enflasyon %2,4. Koalisyon sosyal yardımlarda kesinlikle azaltma yapılmayacağını açıklayıp, emeklilere her yıl yapılan zamları 2036 yılına kadar garanti altına alan kanunu meclisten geçirdi. Bu yılki zam oranı %4,57. Enflasyonun iki katı.

Sırada Kanacken var: Bizlere olan sevgilerini! bu çamurlarla doyuramamış olacaklar ki, yine yetmişli yıllarda Türkleri Kanacke olarak tanımlamağa başladılar. Sağolsunlar onların sayesin de, Kanacke’nin Pasifik de Fransızlara ait Yeni Kaledonya isimli adalarda ki insanların ismi olduğunu ve iyiyi temsile eden bu kelimeyi Almanların 1900’lü yıllarda Berlin’e taşıyıp, kötüye çevirdiklerini öğrendik!

Artık hepsi unutuldu; ikibinli yıllarda duyulmaz oldular. Yeni nesil arkadaşlıkla, dostlukla ve daha iyi yaşamakla meşgul. Ama birisi hiç unutulmadı: Stadyumlar da koro halinde Wir wollen keine (kaynı) Türkenschweine (şıvaynı) -kaynı şıvaynı – (Kafiye güzel) Biz medeni memleket almanları, istemiyoruz Türk domuzları! Uydurdum, tam öyle değil; sadece domuz Türkleri istemiyoruz. O da tarih oldu! Şimdi; wir wollen liebe Türken şarkısını mırıldanıyorlar!

REKLAM ALANI
Yazarın Son Yazıları