Zirai mücadele için köy muhtarlarına eğitim verildi

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, zirai mücadelede iş gücünü artırmak ve etkili mücadele sağlamak için eğitim programı düzenledi.

Zirai mücadele için köy muhtarlarına eğitim verildi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.10.2024
1
A+
A-

Özellikle Bulancak ilçesinde kahverengi kokarca zararlısına karşı yapılacak ilaçlama çalışmalarına yönelik olarak mahalle muhtarlarına eğitim verildi.

YETKİN İŞ GÜCÜ OLUŞTURMA ÇALIŞMALARI

İlçedeki mahalle muhtarları ve onlara destek verecek kişiler, “Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkındaki Yönetmelik” doğrultusunda ziraat mühendisleri tarafından eğitildi. Eğitim sonrası, katılımcılar belge almaya hak kazandı.

EĞİTİMİN AMACI VE ÖNEMİ

Bu eğitim, tarımsal zararlılara karşı mücadelede yerel düzeyde etkili iş gücünün oluşturulmasını hedefliyor. Kahverengi kokarca zararlısına karşı yapılacak çalışmalarla tarım ürünlerinin verimliliğinin korunması amaçlanıyor.

SONUÇ: BELGE ALMAYA HAK KAZANDILAR

Eğitimi başarıyla tamamlayan muhtarlar, bundan sonraki süreçte bitki koruma ürünlerinin önerilmesi ve uygulanması konusunda yetkin olacak. Eğitim sonrası verilen belgeler, muhtarların zirai mücadelede aktif rol almasını sağlayacak.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.