1 Kural, 1 Hayat diyerek yarıştılar

Giresun Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün destekleriyle gerçekleştirilen “1 Kural, 1 Hayat” temalı yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

1 Kural, 1 Hayat diyerek yarıştılar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.06.2024
2
A+
A-

İlkokul öğrencileri arasında resim, ortaokul öğrencileri arasında anı yazma ve lise öğrencileri arasında fotoğraf yarışması olarak düzenlenen etkinlikte, öğrenciler yaratıcı ve farkındalık oluşturan eserleriyle yarıştı.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi gereğince 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2024-2027 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında düzenlenen bu etkinlik, trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladı.

Yarışma sonucu ilkokullar arası resim dalında; Tirebolu Sakarya İlkokulu 3.sınıf öğrencisi Şura Karahasanoğlu 1’inci, Giresun Bilim Sanat Merkezi 2.sınıf öğrencisi Nil Genç 2’nci, Bulancak Barbaros İlkokulu 3.sınıf öğrencisi Defne Gökdemir de 3’üncü oldu. Ortaokullar arası anı dalında; Eynesil Şehit Şahin Abanoz Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Hanife Ada Güdük 1’inci, Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu 6.sınıf öğrencisi Zeynep Zeliha Uzunoğlu 2’nci, Espiye Cibril Ortaokulu 6.sınıf öğrencisi Ceylin Beşikçi de 3’üncü olarak dereceye girdi.

Liseler arası fotoğraf dalında ise Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi Alişan Kuloğlu 1’inci oldu.

Ödül töreninde, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Özgür Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Şube Müdürü Murat Yavuz, polis memurları, okul ve kurumlardan yönetici ve öğretmenler ile dereceye giren öğrenciler ve aileleri hazır bulundu.

Vali Serdengeçti, ödül töreninde yaptığı konuşmada trafik güvenliğinin önemine vurgu yaparak, genç nesillerin bu konuda bilinçlenmesinin ve farkındalık oluşturmasının büyük bir önem taşıdığını belirtti.

Vali Serdengeçti, öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi ve onlara ödüllerini takdim etti. Öğrenciler, ödüllerini almanın gururunu yaşarken, trafik güvenliği konusunda da önemli bir farkındalık kazandıklarını ifade ettiler.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.