1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Giresun`da da sendikalar, siyasi partiler ve halkın yoğun biçimde katıldığı yürüyüş ve mitingle kutlandı.

1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.05.2024
36
A+
A-

Coşkulu ve renkli görüntülere sahne olan yürüyüş ve mitinge CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede, Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım da katıldı.

Debboy Mevkiinden davul-zurna ve müzik eşliğinde başlayan yürüyüş slogan, alkış ve marşlarla sürdü. Kalabalık yoğun güvenlik kontrolünden geçerek Topal Osman Ağa Meydanı’na ulaşarak burada ki mitinge katıldılar.

Alandakilere konuşan Belediye-İş Sendikası Başkanı Halil Yeşiltepe, “İşçi ücretlerinden tasarruf olmaz, Çalışanların yüzü gülerse, sokağın yüzü güler. İşçi sınıfının söz sahibi olmadığı ülkelerde gelirin adaletli paylaşılmasından söz edilemez. Sendikalar her zaman gücünü temsil ettiği işçi sınıfından alır. Belediye İş Sendikası olarak biz hep işçilerimiz için alanlarda olacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kemençe eşliğinde horon oynayıp halay çeken katılımcılar doyasıya eğlendiler.

Giresun’daki 1 Mayıs etkinliğine Atatürkçü Düşünce Derneği, DİSK, Türk İş, KESK, Belediye İş Sendikası, Tüm Bel-Sen, Eğitim-İş, CHP, TKP, Sol Parti, TİP, EMEP, 29 Ekim Kadınları Derneği, Halkevleri Giresun Şubesi, Tüm Emekliler Sendikası, Tüm Yerel-Sen, Bulancak Sanat Tiyatrosu, Emekliler Dayanışma Sendikası, Solcu Liseliler gurubu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

REKLAM ALANI