11.4 milyar TL hesap hacmine sahip 65 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Giresun’un da aralarında bulunduğu, “Sibergöz-48” operasyonlarında nitelikli dolandırıcılık ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği suçlarına yönelik 19 ilde büyük bir operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı. Operasyonlarda 65 şüpheli yakalandı.

11.4 milyar TL hesap hacmine sahip 65 şüpheli yakalandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.07.2024
60
A+
A-

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Trabzon ve Aydın merkezli olmak üzere Adana, Ankara, Batman, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Mardin, Mersin, Sivas, İstanbul, Iğdır, Giresun, Kastamonu, Muğla, Van ve Zonguldak illerinde “Sibergöz-48” operasyonları düzenlendi.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇLARI

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen çalışmalarda, sosyal medya üzerinden “Kısa Vadede Yüksek Kazanç” vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 33 şüpheli yakalandı. Aydın merkezli operasyonda ise sahte dava ve uzlaşma evraklarıyla dolandırıcılık yapan 9 şüpheli gözaltına alındı.

ÇEVRİMİÇİ ÇOCUK MÜSTEHCENLİĞİ SUÇLARI

Adana, Ankara, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Mersin, Muğla, Van ve Zonguldak’ta düzenlenen operasyonlarda, çocuklara ait cinsel içerikli fotoğraf ve videoları depolayan ve paylaşan 23 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyal ve banka/kredi kartı ele geçirildi.

BAKAN YERLİKAYA’DAN KARARLI MESAJ

Bakan Yerlikaya, yaptığı paylaşımda, sanal devriyelerin 7/24 görev başında olduğunu belirterek, “Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz görevlerinin başında” ifadelerini kullandı.

Giresun ve diğer illerde yürütülen operasyonlar, dijital suçlarla mücadelede kararlılıkla devam ediyor.

REKLAM ALANI