148 yetiştiriciye 310 makine ekipmanı desteği

Giresun’da, Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerinde Bakım ve Besleme Şartlarının İyileştirilerek Hayvan Refah Düzeyinin Artırılması projesi kapsamında çiftçilere ekipman dağıldı.

148 yetiştiriciye 310 makine ekipmanı desteği
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.11.2023
96
A+
A-

Ekipman dağıtım programına katılan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, “Günümüzde büyük kentlere olan göç artarken, ben tam tersine, insanların büyük metropollerden köylerine ve memleketlerine dönerek, üretime odaklanmalarını ve çiftçilikle gurur duymalarını istiyorum. Bu konuda rahmetli büyükbabamın hatırasıyla o kendisini ‘Rençber’ olarak tanımlar ve çiftçilikle gurur duyardı. Büyükbabam, kendi mesleğinin verdiği tatminin eşsiz olduğuna inanırdı. Bu nedenle, başarının anahtarı, kendi mesleğinize odaklanmak, onu sevmek ve işin önemini anlamaktır” dedi.

Vali Serdengeçti, program sonrası ise “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, DOKAP tarafından %70 finansmanı sağlanan ”Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerinde Bakım ve Besleme Şartlarının İyileştirilerek Hayvan Refah Düzeyinin Artırılması Projesi” kapsamında 148 yetiştiricimize 310 makine ekipman desteği sağladık. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen bu önemli projenin amacı, Giresun ilinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçi ailelerin işletmelerinde yaşam standartlarını yükselterek ekonomik ve kaliteli yetiştiriciliğe olanak sağlamak, mera ve yaylacılık faaliyetlerini geliştirmek, hayvan bakım ve besleme konularında iyileştirmeler yaparak hayvan refahını artırmak ve verimli yetiştiriciliğe geçişi teşvik etmektir. Projenin toplam bütçesi 1 milyon 965 bin 950 lira olarak belirlenmiş olup, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından %70 oranında finanse edilmektedir. Ayrıca çiftçi katkısı da %30 olarak bu projeye destek vermektedir” açıklamasında bulundu.

Projeye kapsamında çiftçilere, 20 adet şaftlı koyun kırkım makinesi, 20 adet bileme makinesi, 110 adet çift yönlü metal ot yemlik, 110 adet tek yönlü metal ot yemlik ve 50 adet şamandıralı hayvan suluğu dağıtıldı.

REKLAM ALANI