2.5 yıldır kayıp Nuran Bayram’ın cesedi bulundu mu?

Giresun’da 2.5 yıldır kayıp olan Nuran Bayram’ın cinayete kurban gittiği iddiası üzerine jandarma ekipleri geniş çaplı bir operasyon başlattı.

2.5 yıldır kayıp Nuran Bayram’ın cesedi bulundu mu?
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.06.2024
1.791
A+
A-

Operasyonda gözaltına alınan 5 şüphelinin adliyedeki işlemleri tamamlandı.

TUTUKLAMALAR GERÇEKLEŞTİ

Dün öğleden sonra Tirebolu Adliyesi’ne sevk edilen şüpheliler, önce savcıya ifade verdi, ardından da hakim karşısına çıktı. Mahkemeye çıkan şüphelilerden Y.B. ve C.B. tutuklandı.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

AYRINTILI SORUŞTURMA

12 Haziran 2021’de Nuran Bayram’ın eşi, Güce İlçe Jandarma Komutanlığına başvurarak eşinin camdan atlayarak kaçtığını bildirdi. Bu ihbar üzerine başlatılan soruşturmada, aile üyelerinin televizyon programlarında Bayram’ın öldürülmüş olabileceği iddialarını dile getirmesiyle soruşturma derinleştirildi.

KANITLAR VE GÖZALTI

Aile fertlerinin takibe alınmasının ardından, PTS ve kamera kayıtları incelendi. Elektronik cihazlarla tespit edilen noktalarda yapılan kazı çalışmaları sonucunda elde edilen bulgular kriminal incelemeye gönderildi. Gözaltına alınan şüpheliler, 6 Haziran 2024 tarihinde Tirebolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirildi. Şüpheli Y.B.’nin ifadesinde Nuran Bayram’ın öldürüldüğüne dair anlatımlara yer vermesi üzerine Y.B. ve C.B., “kasten öldürme” suçundan tutuklandı ve Espiye Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

GİZLİLİK KARARI

Maktülenin cesedinin bulunmasına yönelik araştırmalar ve soruşturma işlemleri halen devam ediyor. Dosya hakkında gizlilik kararı alınmış olup, gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Bu çarpıcı olayın detayları ve soruşturmanın ilerleyen aşamaları merakla bekleniyor.

REKLAM ALANI