20 gündür yetkililer sadece fotoğraf çektiriyor

Espiye’nin Ericek köyünde 7 Eylül 2023 tarihinde oluşan heyelan sonucu kapanan ve hala ulaşıma açılmayan yola MHP Espiye İlçe Başkanı Mehmet Kurt tepki gösterdi.

20 gündür yetkililer sadece fotoğraf çektiriyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.09.2023
96
A+
A-

İlçe Başkanı Kurt, “Espiye-Ericek Grup yolunun yaklaşık 20 gündür kapalı olduğunu hatırlatarak, “Bu süre zarfında devletimizin büyükleri ve siyasi partilerimizin temsilcileri ile il ve ilçemizde söz sahibi bulunan yöneticiler heyelan bölgesine giderek manzara karşısında bir kaç resim alarak heyelan bölgesinde incelemelerde bulunduklarına dair açıklama yaptılar. Ancak bu güne kadar henüz yolda bir çalışma başlatılmamıştır. Öncelikle üzerinden 15 gün geçmiş olmasına rağmen neden bir çalışma başlatılmadığını sormak istiyorum” açıklamasında bulundu.

“Bugünün imkanlarında bu soruna yaklaşık 20 gündür çözüm bulunamamasının izahı mümkün değildir” İlçe Başkanı Kurt şunları kaydetti;

“Bu durum devletimizi aciz göstermek amacını taşımaktadır. Bu yolun ulaşıma açılmamasının sorumlusu olarak köy muhtarı sebep gösteriliyor. 20 gündür bu yolun açılmamasının sorumlusu sadece Ericek köyü muhtarı değildir, sorumlu gösterilmesini kabul etmiyorum. 20 günlük süre zarfında hiçbir yetkili yol çalışmasıyla alakalı somut bir açıklama yapmadı. Açıklama yapılmamışken heyelan olan bölgede bir çok isim incelemede bulundu. İncelemelerin sonucunu merak ediyorum. Ben yetkilileri açıklama yapmaya davet ediyorum. Ericek grup yolunun önemi büyüktür ve yol çalışmasıyla alakalı bilgilendirilmekte hem köy halkının hem de bizim hakkımızdır.”

Bölgenin zor bir coğrafi yapıya sahip ve yağışlı olmasına dikkat çeken Kurt şunları kaydetti;

“Yıllardır her şiddetli yağışta aynı sorunlarla karşılaşıyoruz. Ericek grup yolunda her şiddetli yağışın ardından heyelan sorunuyla karşı karşıya geliyoruz. Çok şükür ki aktif olarak kullanılan bu yolda heyelanın olduğu zamanda bir araca yada vatandaşa denk gelmedi. Aksi bir durum olsaydı can kaybıyla karşılaşacağımız ortadaydı. Benimde köyüm olan Ericek köyünde artık köy sakinlerimizde duruma tepki gösteriyor. Bu yola bir çözüm bulunmalı, köy halkı bilgilendirilmeli, yetkililer konuya bir açıklık getirmelidir. Heyelan olan bölgede fotoğraf vermekten ziyade çalışmalar biran önce başlatılmalı ve takip edilmelidir. İlçemizde söz sahibi olan herkesi bu konunun takipçisi olmaya davet ediyorum.”

REKLAM ALANI