20 Yıl Sonra CHP adayları Belediye Başkanı Seçildi

20 yıldır Ak Parti tarafından yönetilen Giresun’un 3 büyük ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisinin adayları bu defa ipi göğüsledi. Bulancak’ta Necmi Sıbıç, Espiye’de Erol Karadere ve Görele’de Hasbi Dede ilçelerinin yeni başkanı oldular.

20 Yıl Sonra CHP adayları Belediye Başkanı Seçildi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.04.2024
Düzenleme: 01.04.2024 04:14
469
A+
A-

Giresun’un Bulancak, Espiye ve Görele İlçesi’nde 4 dönem boyunca AK Partili Belediye Başkanları tarafından yönetilen sürecin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi’nden bir adayları 20 yıl sonra belediye başkanlığına seçilmesiyle ilçelerde tarihi bir değişim yaşandı.

BULANCAK

Bulancak’ta seçimin galibi Necmi Sıbıç, açılan sandıklarda oyların yüzde 47,02’sini alarak zafer elde etti. AK Parti adayı Emrullah Guguk ise yüzde 45,95’lik oy oranıyla ikinci oldu.

Sıbıç, seçimi kazandığı netleşen Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlara seslenerek, “Bulancak değişime evet dedi. Artık Bulancak’ı hep birlikte yöneteceğiz” diyerek kutlama çağrısında bulundu. Ramazan ayı olması nedeniyle kutlamalara ara verilmesini isteyen Sıbıç, “Cuma günü hep birlikte bu meydanda iftarımızı açalım ve kutlamamızı yapalım” dedi.

Meydanda toplanan yaklaşık 5000 kişi, sorunsuz bir şekilde alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde dağıldı.

ESPİYE

Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, “Espiye’miz kazandı! Tüm Espiyeli hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum. Her zaman var gücümüzle Espiye için Espiye aşkıyla hizmet edeceğiz. Espiye’mizin geleceği için bugün sandıklara giden tüm Espiyelilerin her birine ayrı ayrı çok teşekkür” dedi.

GÖRELE

Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Çok güzelsin Görele. Bahar kendini gösterdi. Bu şehrin güzel kalpli insanları kazanacak. Bugün, Görele’nin en büyük, en güçlü ittifakını kurduk. Çocuklarımızın ve gençlerimizin, hepimizin geleceği için oylarımızı ve güçlerimizi birleştiriyoruz. Teşekkürler Görele, Tam Yol İleri!” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI