23 Nisan Espiye’de kutlandı

Espiye ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

23 Nisan Espiye’de kutlandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.04.2024
14
A+
A-

Espiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Öztürk ‘ün çelenk sunmasıyla başladı.

Pazar yerinde devam eden programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Öztürk, günün önemini belirten konuşma yaptı.

Öztürk burada yaptığı konuşmada, “23 Nisan’ın, Türk milletinin varlığı ve kaderi üzerindeki hakimiyetini resmen ilan ettiği gün olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bugün, Büyük Türk Milletinin tarihindeki büyük icraatlarının en son ve en parlak bir sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış olup, Türk milletinin iradesinin, kararlarının ve sesinin yegane temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Türk milletinin varlığı ve kaderi üzerindeki hakimiyetini resmen ilan ettiği günün yıl dönümüdür. Bu anlamlı günü milletçe büyük bir gururla, şanla, şerefle kutluyoruz.”

Öğrencilerin sergilediği halk oyunları ve çeşitli gösteriler, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

Günün anlam ve önemine ilişkin okunan şiirlerden sonra, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında başarılı olan öğrencilere Espiye Kaymakamı Taner Tengir, Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, Espiye Milli Eğitim Müdürü Turgut Öztürk tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Törene Espiye Kaymakamı Taner Tengir, Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, Espiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Salih Yahya Koca, İlçe Emniyet Müdürü Yahya Arslan, idari ve mülki amirler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

FİKRET BIYIK

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.