40 yıllık eğitimci Karaman emekli oldu

Espiye’de uzun yıllar eğitimcilik ve idarecilik yapan, ilçemizin sevilen simalarından Mehmet Karaman emekli oldu.

40 yıllık eğitimci Karaman emekli oldu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.10.2023
135
A+
A-

Eğitimciliğe 1983’te ilk görev yeri Kars-Arpaçay’da başlayan Karaman daha sonra memleketine tayin olmuş ve uzun yıllar Espiye’ye hizmet etti.

Cibril İlkokulu ve Espiye İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan Karaman, daha sonra İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü yaptı. Gençlik yıllarında Espiyespor’da top koşturan Karaman, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü olduktan sonra da takımın teknik direktörlüğünü yapmış, dönemin gençleriyle omuz omuza spor mücadelesi verdi.

1996 yılında Espiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü olan Karaman uzun bir dönem burada hizmet vermiş, Espiye’nin birçok köyünde sergi açılmasına, birçok vatandaşın okur-yazar olmasına vesile olmuştu. 90’lı yılların sonunda Karaovacık’ta düzenlenmeye başlanan Geleneksel Otçu Göçü şenliklerinin organizasyon ve sunuculuğunu da Mehmet Karaman yapmıştı.

Espiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü sonrası bir dönem Espiye Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü de yapan Mehmet Karaman, emekliliğini elde ettiği son döneme kadar ise Hasan Ali Yücel İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yaptı.

40 yıl Espiye ilçesinde çeşitli birimlerde başarı ile görev yapan ve emekli olan Mehmet Karaman Hoca’ya bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluk diliyoruz

(FİKRET BIYIK)

REKLAM ALANI