Karadeniz Havzası’nda Proje Hazırlama Çalıştayı

Giresun’da düzenlenen Karadeniz Havzası’nda Sınır Ötesi İş Birliği Programı’nın proje hazırlama çalıştayı, bölgedeki iş birliğini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Karadeniz Havzası’nda Proje Hazırlama Çalıştayı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.05.2024
38
A+
A-

Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş’un başkanlığında gerçekleşen etkinlik, 8-9 Mayıs tarihlerinde Giresun’da düzenlendi.

Toplantıya, Giresun Valiliği adına Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, İl Yazı İşleri Müdürü Ali Bilen, Bilgi İşlem Şube Müdür Vekili Mahmut Şerbetçi, AB ve Dış İlişkiler Proje Koordinatörü Cem Mutlu Türkseven gibi önemli isimler katıldı. Program, Romanya Bayındırlık, Kalkınma ve Yönetim Bakanlığının yönetiminde, Köstence’deki Ortak Sekretarya Ofisi ve Avrupa Birliği Başkanlığı Ulusal Otoritesi iş birliğinde düzenlendi.

Etkinliğe, Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İş Birliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan ile Romanya Kalkınma, Bayındırlık ve Yönetim Bakanlığı Avrupa İş Birliği Programları Yönetim Makamı Başkanlığından Birim Başkanı Laura Bobarnac gibi önemli konuklar da katıldı.

Toplantı, Karadeniz Havzası’ndaki proje hazırlama kapasitesini artırmaya yönelik yapıldı. Proje hazırlama süreciyle ilgili detaylı teknik bilgiler ve uygulamalı bilgilerin katılımcılara aktarıldığı etkinlik, bölgedeki kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, kalkınma ajansları, oda ve borsalar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirdi.

Toplantının ilk gününde, program ve çağrı hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. Ardından, Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından uygulanan LitOUTER projesinin deneyimleri paylaşıldı. İkinci gün ise, başvuru formunun incelenmesi ve Ortak Elektronik İzleme Sistemi (JeMS) içinde proje bütçesinin oluşturulması gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.

Program, ülkelerarası iş birliğini ve proje geliştirme süreçlerini ele aldı. Katılımcıların görüş ve önerileriyle son bulan etkinlik, bölgedeki iş birliğini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

REKLAM ALANI