Kamu kaynaklarının etkin kullanımı vurgulandı

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, İl İdare Şube Başkanları Toplantısı yapıldı.

Kamu kaynaklarının etkin kullanımı vurgulandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.06.2024
27
A+
A-

3 Haziran Pazartesi günü Giresun Valiliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş, Dr. Davut Sinanoğlu ve Mehmet Fatih Yakınoğlu ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri katıldı.

HASSASİYETLE TASARRUF TEDBİRLERİNE UYULMALI

Vali Serdengeçti, toplantının açılış konuşmasında 17 Mayıs 2024 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Tasarruf Tedbirleri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında kamu kaynaklarının tasarruflu kullanılmasının önemini vurguladı. Resmi taşıtların edinilmesi ve kullanılmasında genelgedeki hususlara riayet edilmesi gerektiğini belirtti.

HİZMETLERDE KALİTE VE VERİMLİLİK

Kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik bir şekilde sunulmasının önemine dikkat çeken Serdengeçti, bürokratik süreçlerin azaltılması ve vatandaş memnuniyetini esas alan bir yönetim anlayışının benimsenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, tüm personelin vatandaşa hitap ve davranışlarında nezaket kurallarına uymasını istedi.

PROJE ODAKLI ÇALIŞMA VE KALKINMA DESTEKLERİ

Vali, hedefler belirleyerek proje odaklı çalışmanın önemine değindi. Kalkınma Ajansları ve Avrupa Birliği gibi destekler için projeler geliştirilmesi ve proje çağrılarının takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Rutin hizmetlerde kaliteyi artırmanın yanı sıra dezavantajlı kesimlerin sorunlarına proaktif çözümler üretilmesi gerektiğini belirtti.

ANA GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Açılış konuşmalarının ardından toplantının ana gündem maddeleri ele alındı. Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin yatırım ve büyük projeleri planlamadan bitimine kadar hassasiyetle takip etmeleri, işlerin zamanında bitirilmesi ve olası aksaklık durumlarında bilgi verilmesi gerektiği ifade edildi.

VATANDAŞ MEMNUNİYETİ VE HIZLI ÇÖZÜM

Vatandaşların başvuru ve taleplerinin, özellikle CİMER üzerinden yapılan başvuruların en kısa sürede çözülerek ilgilisine zamanında cevap verilmesi gerektiği vurgulandı.

YAZ MEVSİMİ TEDBİRLERİ

Yaklaşan Kurban Bayramı’nda izinsiz ve kaçak kesimlerin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması, orman yangınlarını önlemek için piknik ve mesire alanları dışında ateş yakılmaması ve bu alanların temiz tutulması gerektiği belirtildi. Deniz sezonunda boğulma vakalarını önlemek için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği de ifade edildi.

SIFIR ATIK PROJESİ VE BAYRAK MEVZUATI

Sıfır Atık Projesi’nin uygulanmasında tüm kurumların üzerine düşeni yapması gerektiği ve kamu binalarında bayrakların bayrak mevzuatına uygun olarak kullanılmasına özen gösterilmesi gerektiği vurgulandı. Bayram ve özel kutlamalarda kamu binalarında düzgün ve yeterli sayıda bayrak asılmasının önemine dikkat çekildi.

Alınan kararların ardından katılımcıların soruları, katkıları, görüş ve önerileri dinlenerek toplantı sona erdi.

REKLAM ALANI