Bakanlıktan uyarı ve sıkı denetim

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde şehirlerarası otobüs işletmeciliği yapan firmalara yönelik denetimlerin artırıldığını açıkladı.

Bakanlıktan uyarı ve sıkı denetim
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.06.2024
20
A+
A-

Bayram tatili öncesinde fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan ve yetki belgesiz taşımacılığı engellemek amacıyla sıkı denetimler uygulanıyor.

GÜVENLİ VE KONFORLU SEYAHAT İÇİN ÖNLEMLER ALINDI

Bakan Uraloğlu, “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlarımızın memleketlerine giderken mağduriyet yaşamaması, güvenli ve konforlu seyahat edebilmeleri amacıyla bütün önlemlerimizi aldık” dedi. Denetimlerde, fahiş fiyatlı bilet satışı ve korsan taşımacılıkla mücadele edilirken, emeklilere yönelik yüzde 20 indirim kampanyasının uygulanıp uygulanmadığı da kontrol ediliyor.

10 GÜNLÜK DENETİM SONUÇLARI

Bayram öncesi yoğunluk nedeniyle artırılan 10 günlük denetimlerde 1.534 otobüs kontrol edildi. Denetimlerde 1.820 uyarı cezası ve toplamda 1 milyon 21 bin 726 TL’lik idari işlem uygulandı. Bakan Uraloğlu, “Elektronik sistemlerden faydalanılarak yapılan denetimlere ilave olarak, yolcu terminallerinde, yol kenarı ve karayolları denetim istasyonlarında denetimlerimiz sürmektedir” dedi.

İNTERNETTEN BİLET ALIMI VE EMEKLİ İNDİRİMİ

Bakan Uraloğlu, emeklilere yönelik yüzde 20 indirim uygulamasının elektronik bilet acentelerinde de geçerli olacağını belirtti. Emekli vatandaşların internet üzerinden bilet alırken emekliliklerine yönelik doğrulamalar, Sosyal Güvenlik Kurumu ile entegrasyon süreci tamamlanarak, 1-2 gün içerisinde hayata geçirilecek.

Kurban Bayramı öncesinde ve sonrasında denetimlerin yoğun bir şekilde devam edeceği açıklandı. Bu denetimler, yolcuların güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi yaşamasını sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor.

REKLAM ALANI