Öğretmenlere Türkiye Yüzyılı maarif modeli eğitimleri verildi

Giresun’da 2024-2025 eğitim-öğretim yılında okul öncesi, 1., 5. ve 9. sınıflarda uygulanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli müfredatı hakkında, öğretmenler kapsamlı eğitim aldı.

Öğretmenlere Türkiye Yüzyılı maarif modeli eğitimleri verildi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.09.2024
20
A+
A-

Toplamda 18 saat süren seminerlere, il merkezi ve ilçelerindeki 53 faaliyet merkezinde katılım sağlandı. Eğitimlerde, okul öncesi, ana sınıfı, 1., 5. ve 9. sınıf öğretmenlerinin yanı sıra hazırlık sınıfları öğretmenleri de yer aldı. 17 farklı branşta görev yapan 2 bin 904 öğretmen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni öğrenmek için eğitim aldı.

“ÖĞRENCİ MERKEZLİ VE AHLAK ODAKLI”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin ana felsefesi, öğrenciyi merkeze alarak, ahlaklı ve erdemli bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Bu model, öğrencilerin kendi gelişimlerine ve milletlerine katkı sağlayacak şekilde, donanımlı bireyler olarak yetişmesini amaçlıyor.

  1. YÜZYIL BECERİLERİ ÖN PLANDA

Modelin bir diğer önemli hedefi, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirmek. Bu bağlamda öğrencilerin dünyayı yorumlama, karşılaştıkları problemleri analiz etme ve çözme yetenekleri geliştirilerek, öğrendiklerini hayatlarına entegre edebilmeleri sağlanacak.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.