1842 haneye yerinde ziyaret

Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Eylül ayı sosyal yardım verilerini açıkladı

1842 haneye yerinde ziyaret
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.10.2024
13
A+
A-

Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Eylül 2024 döneminde gerçekleştirdiği sosyal yardımları ve hizmetlerini açıkladı. “Ulusal Hane Ziyaretleri” programı çerçevesinde 1842 hane ziyaret edilerek ihtiyaçlar yerinde tespit edildi. Bu kapsamda, sosyal yardımlara yönelik çeşitli hizmetler sunuldu.

EĞİTİM FAALİYETLERİNDE 470 KİŞİYE EĞİTİM

Aile Eğitim Programları çerçevesinde 470 kişiye, “Evlilik Öncesi Eğitim Programları” ile 135 kişiye ve “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri” kapsamında 81 kişiye eğitim verilerek farkındalık sağlandı.

MAĞDURLARA VE ÇOCUKLARA YÖNELİK DESTEKLER

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, 132 mağdura destek verirken, Kadın Konukevi Hizmetleri kapsamında 19 kadın ve 16 çocuğa barınma hizmeti sağlandı. Ayrıca, çocuklara yönelik danışmanlık hizmetleri ile 48 çocuğa danışmanlık sunuldu.

ENGELLİ BİREYLER VE ÇOCUKLARA DESTEK

Engelli bireyler için 96 kişiye “Engelli Kimlik Kartı” işlemleri yapılırken, özel kreş ve gündüz bakımevlerinde 568 çocuğa bakım ve eğitim hizmeti sağlandı.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ZİYARET EDİLDİ

Şehit yakınları ve gazilere yönelik 480 ziyaret gerçekleştirildi. Maddi yardımlar kapsamında, koruyucu aile ödemeleri, sosyal ekonomik destek ödemeleri, engelli evde bakım yardımları ve doğum yardımlarıyla toplamda milyonlarca lira yardım yapıldı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.