Yatırımlar yetersiz, projeler tamamlanmadı

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Giresun’un pek çok bölgesinde içme suyu sorunları yaşandığını belirterek, hükümeti bu sorunu acilen çözmeye çağırdı.

Yatırımlar yetersiz, projeler tamamlanmadı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.10.2024
7
A+
A-

Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, yıllardır çözülemeyen su sıkıntısına dikkat çekti.

GİRESUN’UN SU SORUNU DEVAM EDİYOR

Gezmiş, konuşmasında, “Seçim bölgem Giresun, ülkemizin en çok yağış alan ikinci ili olmasına rağmen birçok köyümüzde vatandaşlarımız hâlâ içme suyuna ulaşamıyor. 2018 yılında dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, ‘Giresun’da suyu olmayan köyümüz kalmadı’ demişti. Ancak bu sözün üzerinden altı yıl geçti ve biz hâlâ susuzlukla boğuşuyoruz” dedi.

YATIRIMLAR YETERSİZ, PROJELER TAMAMLANMADI

Gezmiş, yetersiz yatırımlar ve bitirilemeyen projelerin su sorununu büyüttüğünü ifade ederek, “Gölet projeleri bir türlü tamamlanamıyor. Derelerimizi yok eden HES projeleri de içme suyuna erişimi engelliyor” diyerek hükümete çağrıda bulundu.

BELİRLİ KÖYLERDE SU SORUNU

Konuşmasında su sorununa örnekler de veren Gezmiş, “Şebinkarahisar Avutmuş Mahallesi, Görele Köprübaşı, Piraziz Balçıklı Köyü ve daha birçok köyümüzde su sorunu devam ediyor. Hükümeti, Giresun’un su sorunu için acilen göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.