AB ve Dış İlişkiler Projeleri değerlendirildi

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti’nin başkanlığında, Giresun Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu’nun projeleri ve bölge kalkınmasına yönelik değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

AB ve Dış İlişkiler Projeleri değerlendirildi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.05.2024
12
A+
A-

Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, İl Yazı İşleri Müdürü Ali Bilen, AB ve Dış İlişkiler Proje Koordinatörü Cem Mutlu Türkseven ve DOKA Giresun Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Murat Aladağ da katıldı.

Vali Serdengeçti’nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, AB ve Dış İlişkiler Proje Koordinatörü Cem Mutlu Türkseven tarafından bölgedeki önemli projeler hakkında sunum yapıldı. Sunumda, sürdürülebilirlik, tarım, kültürel miras ve deniz ekosisteminin korunması gibi farklı alanlardaki projeler detaylı olarak ele alındı.

Projeler arasında tarım sektörünü hedefleyen “Corylus Projesi” ve “Yapay Zekâ ve Sürdürülebilir Tarımla Geleceği Kuruyoruz” gibi girişimler dikkat çekti. Ayrıca, Giresun’un önemli tarım ürünü fındık üzerine odaklanan “Fındık Hasat ve Bilim Şenliği”, tarım ve bilimi bir araya getirerek sürdürülebilir fındık üretimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Toplantıda, çevresel sürdürülebilirlik için “Giresun Valiliğinin Gömülü Karbon Ayak İzi ve Operasyonel Karbon Ayak İzini Azaltıyoruz” ve sosyal sorumluluk açısından “Bakım Verici ve Yaşlı Odağında Psikolojik İyi Oluşu Destekleyen Bahçecilik Terapisi Eğitimi” projeleri gibi farklı alanlarda projeler de yer aldı.

Ek olarak, bölgenin ekonomik istikrarını korumak için “Kokarca ile Mücadele” projesi, kültürel mirasın korunması için “Somut Olmayan Kültürel Mirası Korumak: Giresun Bıçağı” projesi ve deniz ekosisteminin korunmasına yönelik “Giresun İli Sahilinde Yapay Resif ile Denizel Ekosistemin Korunması ve Sürdürülebilirlik için Çözüm Odaklı Yaklaşım ile Sportif Balıkçılığı Geliştirmek” projesi de ele alındı.

Toplantıda sunulan projelerin bölge için önemine vurgu yapan Vali Serdengeçti, bu projelerin uygulanmasının bölgenin kalkınması açısından kritik olduğunu belirtti. Katılımcıların soruları, katkıları ve önerilerinin ardından toplantı sona erdi.

REKLAM ALANI