ADD:  Dayanışma ve Mücadele Günü’nde Emekçilerin Yanındayız

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Giresun Şubesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, bu günün dünya çapında işçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlandığını hatırlattı.

ADD:  Dayanışma ve Mücadele Günü’nde Emekçilerin Yanındayız
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.05.2024
8
A+
A-

1 Mayıs 1886’da ABD’de işçilerin 8 saatlik iş günü talebiyle başlattığı grevin ve sonrasında yaşanan olayların, bu günün işçiler için anlamını belirlediğini vurgulayan dernek, Türkiye’de İşçi Bayramı’nın uzun yıllar boyunca baskı ve acılarla anıldığını ifade etti.

ADD Giresun Şubesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda emekçi kitlelerin taleplerini dile getireceğini belirterek, Türkiye’de işçilerin sendikasızlaşma, güvencesiz iş koşulları, düşük ücretler ve yüksek enflasyon gibi sorunlarla mücadele ettiğini vurguladı. Özellikle gençlerin geleceklerini yurt dışında aramak zorunda kaldığına, emeklilerin ise yoksulluk ve geçim sıkıntısı nedeniyle çalışma hayatına geri dönmek zorunda kaldığına dikkat çekildi.

Dernek, işçilerin ve emekçilerin haklı talepleriyle alanlara çıkacağını belirtirken, kadınlar, gençler ve memurların da taşeronlaşma, kiralık işçilik ve işsizlik bataklığına karşı isyan edeceklerini açıkladı. ADD, Atatürk’ün “Milletin Efendisidir” dediği köylülerin, tarım ve hayvancılık sektörlerindeki sorunlar nedeniyle örgütsüz kalıp emekçi kitlelerle dayanışma gösteremediğini de belirtti.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Kemalizm’in sesini yükselterek ve “Yeniden Atatürk Cumhuriyeti”ne ulaşma kararlılığıyla 1 Mayıs alanlarında emekçilerin yanında olacaklarını duyurdu. Açıklamada, işçilerin bir gün mutlaka emperyalizmin sömürü zincirlerini kıracakları ifade edildi ve 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın kutlu olması dileğiyle sonlandı.

ADD’nin bu açıklaması, emekçilerin ve işçilerin hakları için verdikleri mücadelenin önemine ve dayanışmanın gerekliliğine vurgu yaparken, Türkiye’deki ekonomik sorunların emekçi kitleler üzerindeki etkilerini de gözler önüne seriyor.

REKLAM ALANI