ADD: Kadınları ayıran plaj istemiyoruz

Giresun Belediyesi’nin Plajlar Mevkiinde yapacağı Kadınlar Plajı’na, Atatürkçü Düşünce Derneği Giresun Şubesi’nden tepki: Kadınları ayıran plaj istemiyoruz!

ADD: Kadınları ayıran plaj istemiyoruz
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.08.2023
32
A+
A-

Giresun Belediyesi tarafından ihale sürecine çıkarılan kadınlar plajı projesine Atatürkçü Düşünce Derneği Giresun Şube Başkanı Oğuzcan Özdemir tepki gösterdi. Özdemir yaptığı yazılı açıklamada, “pozitif ayrımcılık kadın ve erkeği birbirinden ayırmak değildir. Tam aksine pozitif ayrımcılık hayatın tüm alanlarında kadın ve erkeğin yan yana eşit bireyler olduğunu savunmaktır”.Kadınların sorunu nerede denize girecekleri değildir.Evine götüreceği ekmek kaygısıdır, çocuklarının iş kaygısıdır. “Bu sözde hizmet, iktidarın kadına bakışının yansımasıdır, hizmet değil ayrımcılıktır. Emin olun ki yapılan bu ayrımcılık yarın başka bir şekilde karşımıza çıkacaktır. Kadınlar plajıyla da hedef kadınları kendi belirledikleri sınırlar içinde hareket etmeye zorlamaktır. Bunun adı negatif ayrımcılıktır, özgürlüğün kısıtlanmasıdır, kadınların yaşamlarına müdahaledir” dedi.

“Cumhuriyet kenti Giresun’un hiçbir plajında kadınların denize girmesinin yadırganmamış hiçbir sorun yaşanmamıştır” diyen Özdemir şunları kaydetti;

“Bir horon oynar gibi omuz omuza veren Giresun insanının kadınıyla erkeğiyle böyle bir sorunu yoktur. Belediye yetkilileri ve mevcut iktidar kadına gerçekten verdiği değerde samimi ise plajlara engel koymak yerine Türkiye’de kadınların eğitim sürecine, iş yaşamına üst yönetime ve siyasete daha yüksek oranlarda katılmaları önündeki engelleri kaldırsın, kadına yönelik şiddetin engellenmesi için, İstanbul, Sözleşmesini acilen tekrar yürürlüğe koysun. Ülkemizin çağdaş ve aydınlık geleceği için Atatürk devrimleriyle kadınlara sağlanmış hakların korunması için her türlü ayrımcılıktan uzakta demokratik, laik, insan haklarına saygılı sosyal hukuk devletinde yaşamak için mücadelemize devam edeceğiz.”

REKLAM ALANI