ADD’den Geçmişin karanlığında aydın cinayetleri ve mücadele çağrısı

Atatürkçü Düşünce Derneği Giresun Şube Başkanı Oğuzcan Özdemir, 31. Adalet ve Demokrasi Haftası’nda yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’nin geçmişindeki karanlık dönemlere vurgu yaparak önemli mesajlar verdi.

ADD’den Geçmişin karanlığında aydın cinayetleri ve mücadele çağrısı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.01.2024
26
A+
A-

Açıklamada Özdemir, derneğin kuruluşundan sadece 8 ay sonra kaybettikleri Kurucu Genel Başkan Prof. Dr. Muammer Aksoy ve ardından Uğur Mumcu gibi önemli isimlerin cinayetlerini hatırlatarak, bu olayların ülkede karanlık bir dönemi temsil ettiğini belirtti.

Başkan Özdemir, ulus devletlerin içeriden yapılan manipülasyonlarla bölünerek parçalanmasının emperyalizmin stratejisi olduğunu ifade etti. Geçmiş yıllarda yaşanan katliamlar ve cinayetlerle Türkiye’nin ulusalcı aydınları, gazetecileri ve toplum önderlerinin hedef alındığını vurgulayan Özdemir, bu eylemlerin emperyalizmin engel gördüğü isimleri yok etme amacını taşıdığını belirtti.

Açıklamada, her yıl 24 – 31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası’nda yapılan etkinliklerin, devrim şehitlerini anmanın yanı sıra emperyal tuzakların perde arkasını göstermeye çalıştıklarını ve Laik Cumhuriyet’inin geleceğini güçlendirmek için çaba harcadıklarını belirtildi. Başkan Özdemir, cinayetlerin faillerinin hâlâ aydınlatılamadığına dikkat çekerek, Türkiye’nin karşı devrimcilerle mücadele ettiği bir dönemde olduğunu ifade etti.

Açıklamanın son bölümünde Başkan Özdemir, Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, kaybettikleri vatanseverleri minnet ve şükranla anarak, Kemalizm’in bayrağını taşıyarak Yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ne ulaşma kararlılıklarını vurguladı.

REKLAM ALANI