AFAD’dan uyarı Karadeniz sahili boyunca yağışlar bekleniyor

AFAD Başkanı Okay Memiş, Giresun, Trabzon ve Rize’de sarı ikazların verildiğini belirtti.

AFAD’dan uyarı Karadeniz sahili boyunca yağışlar bekleniyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.07.2024
42
A+
A-

Memiş, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum’dan Van’a kadar aynı şekilde sarı yağış ikazlarının yapıldığını ifade etti.

ERZURUM’DA ANI YAĞIŞLAR VE SEL

Erzurum’da Tekman ilçesinde ani yağışlar nedeniyle sel ve su taşkınları yaşandı. Yaklaşık 5-6 konutta hasar tespit edildi. Erzurum’un Karayazı ilçesinde bir vatandaşın sel sularına kapıldığı ihbarı üzerine AFAD ekipleri arama çalışmalarını sürdürüyor.

SU AKIŞI TEHLİKESİ

Vatandaşlardan dere yataklarından uzak durmalarını isteyen Memiş, “15 santimlik su akışı tehlikeli olabilir. Şiddetli bir debide suyun akışı, 15 santimlik su akışı bir insanın ayağını yerden kesebilir. 35 santim üzerindeki şiddetli su akışı ise araçların tekerini yerden kesebilir” dedi.

TÜM DERELER ISLAH EDİLECEK

AFAD olarak risk azaltmaya önem verdiklerini dile getiren Memiş, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, İçişleri Bakanımız ve Tarım ve Orman Bakanlığımızla protokol yaparak Karadeniz Bölgesi’ndeki riskli dereleri ıslah ediyoruz. Türkiye’nin bütün derelerini 2 yıl içinde ıslah etmeyi planlıyoruz” dedi.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Memiş, sel ve su taşkınlarında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, yaralılara acil şifalar diledi. Vatandaşlardan yapılan uyarılara dikkat etmelerini ve dere yataklarından uzak durmalarını istedi.

TEŞEKKÜR MESAJI

Memiş, Erzurum’da yaşanan sel ve su baskınları nedeniyle işbirliği gösteren valiye, Büyükşehir Belediye Başkanına, AFAD teşkilatına, emniyet ve jandarma teşkilatına, UMKE ekiplerine, sağlık müdürlüğüne, Kızılay’a ve tüm Erzurum halkına teşekkür etti.

REKLAM ALANI