Afete hazır Giresun projesi start aldı

İçişleri Bakanlığına ait sivil toplum kuruluşlarının kapasitesini artırma projesine başvuran ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği’nin projesi kabul edildi. Giresun Valiliği ile yapılan protokol sonucunda proje çalışmaları başladı.

Afete hazır Giresun projesi start aldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.01.2024
26
A+
A-

“Afete Hazır Giresun” projesi kapsamında ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği; doğa arama kurtarma, kentsel arama kurtarma, akarsu arama kurtarma eğitimleri düzenleyecek. Proje bitiş tarihi Temmuz 2024. ATAK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Durmuş, eğitim takviminde yer alan ilk eğitimin doğa arama ve kurtarma olduğunu kaydetti.

Durmuş, “Bu eğitimde hedefimiz kaybolan kişilerin aranmasında karşılaşılan zorlukları fark etmek ve doğru strateji uygulayarak kayıp kişiye en kısa sürede ulaşmaktır.  Teorik eğitimi tamamlayan ve sınavda başarılı olan gönüllülerimiz, uygulama eğitimine girmeye hak kazandı. Bugün Giresun Ortaköy Köyünde uygulama eğitimini gerçekleştirdik. Gönüllülerimiz iz takip, ipucu bulma, navigasyon gibi konuları içeren parkurları başarı ile tamamladı. Artık hepsi bilinçli, arazide nelere dikkat etmeleri gerektiğini daha iyi kavradılar. Çünkü bizler arazide arama yaparken kişiyi değil ipuçlarını takip ederiz ve son ipucu olan kayıp kişiye ulaşırız. Yine ocak ayı ve şubat ayı içinde kentsel arama kurtarma eğitimlerimizi gerçekleştireceğiz. Amacımız bir afet olduğunda deneyimli, bilgili hazır insanların olmasını sağlamak ve kamuya karşılıksız yardım etmektir. Bu nedenle yaşı, cinsiyeti, dünya görüşü ne olursa olsun tüm insanlara kapımız açıktır” dedi.

REKLAM ALANI