Afete Hazır Giresun projesi tamamlandı

ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği tarafından yürütülen “Afete Hazır Giresun” projesi akarsu arama eğitimi ile tamamlandı.

Afete Hazır Giresun projesi tamamlandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.06.2024
11
A+
A-

İçişleri Bakanlığı, sivil toplum örgütlerinin kapasitesi artırmak için kamu yararı olan projeleri mali yönden desteklemektedir.

Giresun’daki acil durumlara müdahale kapasitesinin artırılması için ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneğinin projesi Bakanlık tarafından 2023 yılında onaylanmıştı. Proje kapsamında doğa arama kurtarma, deprem arama kurtarma, akarsu arama kurtarma eğitimleri düzenlendi. Birçok kurum ve kuruluşta afet bilinçlendirme seminerleri düzenlendi.

Aksu Deresi’nde düzenlenen akarsu arama eğitimine katılım yüksekti. Teorik ve uygulamalı eğitim alan kursiyerler eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı oldular.

ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mete Durmuş “Eğitimi iki aşamada gerçekleştirdik. Teorik verilen bilgileri, akarsu içinde de gösterdik ve uygulattık. Akarsu morfolojisi, akarsu okuma, suya düşen kişiye müdahale, sonda ile arama ve güvenli yüzme teknikleri öğretildi. Eğitim başarılı geçti, kursiyerler üstün bir başarı gösterdi. Hepsine özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği gönüllülerden oluşan Giresun’un ilk ve tek yerel arama kurtarma derneği. Dernek bünyesinde arama kurtarma dışında kampçılık, doğa yürüyüşü eğitim ve etkinlikleri de yapılıyor.

REKLAM ALANI