Afetler için Stratejik Planlar masaya yatırıldı

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti liderliğinde, şehrimizdeki afetler ve alınacak tedbirler konusunda kritik bir toplantı düzenlendi.

Afetler için Stratejik Planlar masaya yatırıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.03.2024
17
A+
A-

Giresun Valiliği Toplantı Salonu’nda dün gerçekleşen toplantıya Vali Serdengeçti’nin yanı sıra Vali Yardımcısı Dr. Davut Sinanoğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Tuğhan Sakarya ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Tekin de katıldı.

Toplantıda, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sakarya, müdürlüğün kurumsal yapısı, personel bilgileri, araç gereç donanımı ve öne çıkan projeler hakkında detaylı bir sunum yaptı.

Dereli, Doğankent ve Espiye ilçelerindeki afet konutları hakkında bilgi paylaşımı yapılan toplantıda, sel afeti ödenek talepleri, afet müdahale yatırım programları ve 2024 yılındaki afet acil yardım miktarları da ele alındı.

Toplantıda ayrıca, sel afetleri altyapı hasarları ve onarımlar, zarar tespit çalışmaları, heyelan veya kaya düşmesini önlemeye yönelik projeler ile Giresun İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) üzerinde detaylı bir şekilde duruldu.

Afet öncesi ve sonrası eğitimler, tatbikatlar ve bilinçlendirme faaliyetleri ile afet sonrası zarar tespitleri ve raporlamaları hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Geçmişte müdahale edilen afetler ve acil durumlar ile AFAD gönüllüleri ve gönüllülük çalışmaları hakkında bilgi sunulan toplantıda, Vali Serdengeçti, yapılan değerlendirmelerin önemine dikkat çekerek, afet risklerine karşı etkin önlemler alınması gerektiğini ve bu konuda tüm paydaşların iş birliği içinde hareket etmesinin önemini vurguladı.

REKLAM ALANI