AGD’den israil ile ticarete tepki

Anadolu Gençlik Derneği Giresun Şubesi, Debboy mevkiinde Gazze’deki katliamı ve İsrail ile ticaretin boyutunu gösteren fotoğraf sergisi açtı ve basın açıklamasıyla İsrail ile yapılan ticareti protesto etti.

AGD’den israil ile ticarete tepki
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.03.2024
74
A+
A-

Anadolu Gençlik Derneği  Genel Başkanı Salih Turhan’ın da katıldığı fotoğraf sergisi  ve basın açıklamasına çok sayıda vatandaş da destek verdi.

AGD  Genel Başkanı Salih Turhan burada yaptığı konuşmada İsrail ile ticaretin hemen kesilmesini isteyerek “Biz İsrail’in manavı mıyız, nalbur dükkanı mıyız? Nasıl olurda bir İslam ülkesi olan ülkemiz ile  Müslümanların kanını döken Siyonist İsrail ile ticaret yapılır?” dedi. Gazze’de mücahitlerin ve Müslümanların onurlu bir direniş sergilediklerini  belirten Genel  Başkan Salih Turhan “Müslümanlar Filistin’e bir toprak meselesi olarak bakamaz. Kudüs’e, Gazze’ye sahip çıkmak imânî bir sorumluluktur”  diye konuştu.

Gazze konusunda insanların, sivil toplum kuruluşlarının basın açıklamaları, yürüyüş, miting, boykot vb. gibi eylemleri yaptıklarını, medya organlarının bu konuyu gündeme taşıdıklarını açıklayan AGD Genel Başkanı “Bunlar artık rutin hâline geldi ama 155 gündür değişen bir şey yok. Gelinen noktada siyasi iradenin bir an bile vakit geçirmeden somut adımlar atması gerekmektedir” dedi.

AGD Giresun adına yapılan basın açıklamasını okuyan Yunus Kılıç “Bir yandan Gazze’de soykırım sürüyor, bir yandan ülkemiz ile İsrail arasında ticaret devam ediyor. Yeter artık. Filistinli mazlumların, çocukların kanının bulaştığı ticareti istemiyoruz, bu utancı taşımak istemiyoruz” diyerek İsrail ile yapılan ticareti eleştirdi.

Filistinlilerin yanında olunmasının hem insani hem İslami bir zorunluluk olduğunu belirten Kılıç “Filistin’de, Gazze’de insanların ülkeleri işgal edilmiş, mülkiyetleri gasp edilmiş, insanlık onuru ayaklar atına alınmış, yaşama hakkı elinden alınmış ve soykırıma maruz bırakılmıştır. Vicdanı ve merhameti olan herkes bu zulme dur demelidir” diye konuştu.

Ramazan-ı Şerifin arefesinde olunduğu vurgulanan açıklamada Ramazan ayının müminlerinin kurtuluşuna ve bereketine vesile olması için önce Müslümanca adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi. Fotoğraf sergisi gün boyunca devam etti.

REKLAM ALANI