Ahlaksızla hırsızı bekleyemezsiniz

Müftü Kılıçbay’dan yolsuzluk açıklaması

Ahlaksızla hırsızı bekleyemezsiniz
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.02.2024
82
A+
A-

Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Giresun Şube Temsilcisinin, vatandaşların kurban parası ve bağış olarak yaptığı 5.1 milyon lirayı zimmetine geçirmesiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Müftü Kılıçbay düzenlediği basın toplantısında, olay vuku bulduğunda Fatih Ahmet Akkaya’nın görevine son verilip, mahkemeye başvurulduğunu belirtti. Mahkeme tarafından tutuklanan Akkaya’nın tutukluluğunun ve sürecin devam ettiğini aktaran Kılıçbay, savcılık tarafından istenilen belgeleri de vakıftan gönderildiğini söyledi.

Kılıçbay, kol kırılır yen içinde kalır diye düşünmediklerini dile getirerek, “Ahlaksızla hırsızı bekleyemezsiniz. Bunların başına 10 tane de polis dikseniz, Allah korkusu olmayınca yapacağını yapıyor. Bu insanın yaptığı zarar genel merkez kaynaklarıyla karşılandı ve kurbanların hepsi kesildi. Yurt dışı dahil ibadetler yerine getirildi. Hepsi video ile kayıt altına alındı. Öz kaynaklardan bunun gideri karşılandı. Ama bu insanın yapmış olduğu kurumun itibarını zedeledi. İtibar konusunda bir sıkıntı olmuştur. Ancak bu konuyu her gittiğim yerde şeffaflık konusunda anlatmaya çalıştım” dedi.

Kılıçbay, kol kırılır yen içinde kalır diye düşünmediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

“Ahlaksızla hırsızı bekleyemezsiniz. Bunların başına 10 tane de polis dikseniz, Allah korkusu olmayınca yapacağını yapıyor. Bu insanın yaptığı zarar genel merkez kaynaklarıyla karşılandı ve kurbanların hepsi kesildi. Yurt dışı dahil ibadetler yerine getirildi. Hepsi video ile kayıt altına alındı. Öz kaynaklardan bunun gideri karşılandı. Ama bu insanın yapmış olduğu kurumun itibarını zedeledi. İtibar konusunda bir sıkıntı olmuştur. Ancak bu konuyu her gittiğim yerde şeffaflık konusunda anlatmaya çalıştım.”

“HESAPLARIMIZ ŞEFFAFTIR, KONTROL EDEBİLİRSİNİZ”

Halkın ilk zamanlar biraz soğuk durduğunu ancak zaman sonra halkın duruşunu da yanlarında hissetmeye başladıklarını kaydeden Kılıçbay, “Biz devletimizin yanındayız. Hesaplarımız açıktır, şeffaftır, gelin kontrol edin. Siz gelmezseniz de ben bunların hesabını çıktığım her kürsüde vereceğim” dedi.

REKLAM ALANI