Ak Parti İl Başkanından fındık taban fiyatı teşekkürü

AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 2024 mahsulü fındık taban fiyatını açıklaması nedeniyle teşekkür mesajı yayımladı.

Ak Parti İl Başkanından fındık taban fiyatı teşekkürü
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.08.2024
29
A+
A-

Yılmaz, açıklamasında şunları ifade etti:

TABAN FİYATLAR BELİRLENDİ

“Fındığın başkenti Giresun’umuzun, bölgemizin ve ülkemizin en önemli ihracat ürünü, milli ürünümüz fındık için TMO tarafından levant kalite fındık için 130 Türk Lirası, Giresun kalite fındık için de 132 Türk Lirası taban fiyat açıklanmıştır.

DESTEKLERLE BİRLİKTE ORTALAMA FİYATLAR

Bakanlığımızın üreticilere vereceği alan bazlı destek ile birlikte levant kalite fındık için ortalama 133 Türk Lirası, Giresun kalite fındık için de ortalama en az 135 Türk Lirası taban fiyat açıklanmıştır.

RANDIMAN FARKI ÖDEMELERİ

Ayrıca, 50 randıman üzerindeki her 1 randımana ilave 1 lira 30 kuruş fiyat farkı ödemesi yapılacaktır.

ÜRETİCİLERE HAYIRLI OLSUN

Açıklanan fındık taban fiyatının ve devlet desteklerinin bütün fındık üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, bol ve bereketli kazançlar diliyorum.

TEŞEKKÜR MESAJI

Milyonlarca fındık üreticisinin heyecanla beklediği fındık taban fiyatının açıklanması dolayısıyla başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya, Giresun Milletvekillerimiz Ali Temür ve Nazım Elmas’a, Fındık Çalışma Gurubu Bölge Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI