Ak Parti vekillerine sert tepki: Hasat yaklaşıyor, politika yok

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, bu dönem AK Parti Giresun milletvekillerinin fındık konusuna duyarsız kaldığını belirtti. Karan, “Sanki bir fındık Ombudsman’ı gibi davranıyorlar,” dedi.

Ak Parti vekillerine sert tepki: Hasat yaklaşıyor, politika yok
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.07.2024
52
A+
A-

2024 yılı fındık hasadına sayılı günler kala, ne bir taban fiyat ne de bir alım politikası belirlenmiş durumda. Karan, “Üretici bahçeye girmeden taban fiyat ve alım politikasının belirlenmesi şart,” diye vurguladı.

VEKİLLERE ÇAĞRI: SÖZLERİNİZİ TUTUN

Karan, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür’e seslenerek, “2023 seçimleri öncesi ve sonrası verdiğiniz sözleri tutun. Alan bazlı gelir desteğini takip ettiğiniz gibi, fındık taban fiyatının da takipçisi olun,” dedi.

ÜRETİCİNİN DURUMU VAHİM

Karan, “Maliyet artı yüzde 50 refah payı olarak taban fiyat belirlenmeli,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Muhalefet partileri, ziraat odaları ve sivil toplum kuruluşları fındık taban fiyatı açıklansın diye çabalarken, iktidar partisi vekilleri sessiz,” diye ekledi.

VEKİLLER ÜRETİCİLERİN SESİNİ DUYMUYOR

Karan, “AK Parti vekilleri üreticileri dikkate almıyor. Fındık konusunda bilgili olduklarını iddia ediyorlar, ama üreticinin taleplerini dinlemiyorlar,” dedi. “Giresun Milletvekili Ali Temür gibi taban fiyatın takipçisi olacaksanız, üretici size gereken cevabı verecektir,” diyerek sözlerini sonlandırdı.

REKLAM ALANI