AKP’li siyasetçiler ülkenin gerçeklerinden uzak!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, fındık taban fiyatına sert tepki gösterdi.

AKP’li siyasetçiler ülkenin gerçeklerinden uzak!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.08.2024
7
A+
A-

Şenyürek, AKP’li siyasilerin, ülkenin ekonomik gerçeklerinden habersiz olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, hasat dönemi öncesinde fındık üreticisinin girdi maliyetlerini karşılayabilmesi için en az 160 lira taban fiyat talebinde bulunduğunu hatırlatan Şenyürek, “Bu rakamı kırmızı çizgimiz olarak defalarca dile getirdik. Ancak iktidar, 120 lira maliyete rağmen Giresun kalite fındık için yalnızca 132 lira taban fiyat açıkladı. Bu, üreticinin emeğinin hiçe sayılmasıdır” dedi.

“ÜRETİCİNİN ALIN TERİ SÖMÜRÜLÜYOR”

Şenyürek, iktidarın fındık üreticisinin alın terini sömürdüğünü ve yüksek enflasyon karşısında artan maliyetleri görmezden geldiğini belirtti. “Ziraat Odaları ve üreticiler, fındığın pazara inene kadar olan maliyetini 120 lira olarak açıkladı. Ancak iktidar, üreticiye bir yıllık emeğinin karşılığını adeta bir sakız parası olarak uygun gördü” ifadelerini kullandı.

GEÇEN YIL 5 KİLO, BU YIL 9 KİLO FINDIK GEREKİYOR!

Şenyürek, geçen yıl 5 kilo fındıkla ödenen yevmiyenin bu yıl 9 kiloya çıktığını vurgulayarak, “Dolar kurundaki artış yüzde 20 seviyelerinde, yıllık enflasyon ise yüzde 100’ün üzerinde. Üreticinin maliyeti her geçen gün artıyor. Bu durumu göremeyenlerin ülkenin gerçeklerinden bihaber olduğu açıktır” dedi.

REKLAM ALANI