‘Akyoma Mutfağı’ Projesi tamamlandı

Akçalı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, ‘Akyoma Mutfağı Projesin in son etabı nedeniyle etkinlik düzenledi.

‘Akyoma Mutfağı’ Projesi tamamlandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.02.2024
125
A+
A-

Almina Restaurant’ ta gerçekleşen geniş katılımlı etkinlikte bir konuşma yapan Dernek Başkanı Veysel Aydoğan, konuklarına ve üyelerine teşekkür  ederek,” Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım Levent Tek, Şeref Karayüksel, Hayrullah Çevik, Adnan Karadağ, Ömer Yasin Yalçın ve Ufuk Özdemir’ le birlikte  hazırladığımız ve İçişleri Bakanlığı tarafından büyük  beğeni alarak desteklenen ‘Akyoma Mutfağı Projemizin’ son etkinliğinde yine birlikteyiz.TRT de dahil bir çok ulusal medyada da yer alan  projemize Eylül 2022 tarihinde başladık ve yaklaşık 17 aydır bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürdük.Akçalı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği olarak amacımız köyümüzde sosyal dayanışmayı artırmak, kültürel ve tarihsel  zenginliklerimizi yeni kuşaklara aktarmak, köyümüzün girişimci sayısını artırmak ve turizm potansiyelini daha aktif hale getirmektir.Ayrıca köyümüzde üretilen doğal ürünleri ve bu ürünlerden yapılan yiyecek ve içeceklerin tanıtımını sağlamak, köy kadınlarımızın üretim ve pazarlama becerilerini artırmak önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Projemizde bu amaç ve hedefler doğrultusunda ‘Akyoma Köy  Konağı Mutfağı’ nı   oluşturduk. Pekmez kaynatma şöleni, en güzel şirke yarışması,  Kurban Bayramı’ nda keşkek organizasyonu yaptık ve Yöresel Gıda Ürünleri Kursu düzenlenmesine öncülük ettik. Çalışmalarımızın yer aldığı köyümüzün çok yönlü olarak tanıtıldığı bir belgesel filmi yaptık.Bu projemiz  süresince  yanımızda olan,  katkı sağlayan ve destekleyen Halk Eğitim Merkezi  Müdürümüz sayın Salih Uzun’ a, Müdür Yardımcımız sayın  Serdar Tığlı’ ya,  Proje Koordinatörümüz sayın Serpil Şahin Karademir’ e,  emeği geçen herkese ve en çok da köylülerimize, yönetim kurulumuz adına  sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Etkinlikte köyü tanıtıcı belgesel film gösteriminin ardından Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve 17 ay süren’ Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı Proğramı’ na katılan kursiyerlere belgeleri takdim edildi.

Etkinliğe Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Murat Küre, Milli Eğitim Şube Müdürü Alper Aydın, İl Özel İdaresi Genel  Sekreter Yardımcısı Erdem Kılavuz, GRÜ Öğretim Görevlisi Doç.Dr.Gazanfer İltar, Derneğin Kurucu Başkanı Şükrü Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

REKLAM ALANI