Alperen Ocak’larından İsrail’e lanet

Giresun Alperen ocakları İl başkanı Cengiz Turan, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı insanlık dışı saldırıları kınadı.

Alperen Ocak’larından İsrail’e lanet
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.10.2023
66
A+
A-

Turan yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye olarak yaşanan bu vahşete kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Batı uygarlığı, Gazze’de başını kuma gömmüştür. Yapılan bu saldırı insanlık adına utanç vericidir. Bu saldırıyı yapan İsrail makamları Uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanmalıdır” dedi.

Turan, Gazze’de işgalciler tarafından soykırım yapıldığını ve savaş suçu işlendiği belirterek, şunları kaydetti;

“Gazze’de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte, hastaneler, okullar, camiler bombalanmakta! Bizlerin yaşanan bu vahşete kayıtsız kalması mümkün değildir! Bu soykırımı görmezden gelmemiz imkânsızdır! Sivil ve masum insanlara yönelik saldırıları nefretle kınıyor, hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Cenabı Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Uluslararası toplum, sözde medeni Avrupa, Gazze’deki soykırımı film izler gibi izlemektedir. İkiyüzlü batı uygarlığı, Gazze’de başını kuma gömmüş ve bu vahşeti görmemektedir. İnsan Hakları Örgütleri ise üç maymunu oynamakta ısrarcıdır. Dünya Sağlık Örgüt ve insan hakları savunucuları hala sessizliğini korumaktadır. Buna rağmen katil İsrail hastanelere yaptığı hava saldırısında bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve sağlık çalışanları hayatını kaybetmiştir. Gazze’de hastaneler Sağlık merkezleri, elektrik kesintisi ve yakıtların tükenmesi nedeniyle hizmet verememektedir. Tıbbi destek ve ilaç yardımları engellenmiş durumdadır. Bu uygulamalar ile insanlığın ve merhametin önü kesilmiştir. Türkiye her zaman olduğu gibi mazlum coğrafyada masum insanların çaresizliğine kayıtsız kalamayacağı için vicdani bir görevi daha üstlenmiştir.”

REKLAM ALANI