Alucra MYO’dan Sivas gezisi

Giresun Üniversitesi Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu (MYO) Veterinerlik bölümü, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne eğitim gezisi düzenledi.

Alucra MYO’dan Sivas gezisi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.06.2024
10
A+
A-

Veterinerlik bölümü öğrencileri eğitim gezisinde ilk önce Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdurrahman Takçı’nın rehberliğinde ilgili birimler hakkında bilgi aldı.

Gezinin devamında Cumhuriyet Üniversitesi Hayvan Hastanesi Kangal Çiftliği ziyaret edildi. Öğrenciler daha sonra Hamidiye Kültür Parkı Atlı Binicilik Bölümü, Ok Atış Talimhanesi ve Savaş Atları Müzesini gezdi.

Alucra Turan Bulutçu MYO Müdürü Mehmet Akif Sarı, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Sinan Kuzucu ve Öğr. Gör. Salih Erkut Boz’un da katıldığı gezide, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barış Atalay Uslu ile konuşma fırsatı bulan öğrenciler, staj, meslek ve mesleğin geleceği gibi konular hakkında bilgiler aldı.

“KANGAL KÖPEĞİ MİLLİ MİRASIMIZDIR”

Gezinin bir diğer ayağı olan Kangal Köpeği Uygulama ve Araştırma Merkezi ziyaretinde Prof. Dr. Nazlı Ercan öğrencilere kangal köpeğini anlattı. Ercan, milli miras olan Kangal köpeklerinin korunması ve ırkın geleceğe aktarılması görevimizdir diyerek “Çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz ve milli mirasımıza herkesin sahip çıkmasını sağlayacağız.” dedi.

Prof. Dr. Ercan tarafından yapılan sunumda öğrenciler Kangal Köpeği’nin değeri hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oldu.

Alucra Turan Bulutçu MYO Müdürü Mehmet Akif Sarı “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim gezisinde bizi evimizde hissettiren, zaman ayıran ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen hocalarıma şükran borçluyuz. Bu geziler akademik boyutta öğrencilere büyük katkı sağlıyor” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.