Alucra’da şebeke ve internet sorunu çözüme kavuştu

2022 yılında dönemin içişleri bakanı Süleyman Soylu ile Ankara’da görüşen Alucralı muhtarların önemli bir sorunu olan şebeke ve internet konusu çözüme kavuştu.

Alucra’da şebeke ve internet sorunu çözüme kavuştu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.06.2024
17
A+
A-

İlçeye bağlı Akçiçek, Arduç, Beylerce, Çakrak, Çamlıyayla, Elmacık ve Suyurdu köylerinde yaşanan GSM sinyali sorunlarını çözmek için bu köylerde 5 yeni verici kurulması için çalışmalar başlatılmıştı.

Yapılan alt yapı çalışmalarıyla Aselsan’ın, yerli ve milli yazılımla ürettiği Ulak Baz istasyonlarını bu köylerimizin iletişim sorununu çözüme kavuşturdu.

Yapılan bu hizmetten çok memnun olduklarını ifade eden muhtarlar, bu hizmetin yapılmasında emeği geçen başta Süleyman Soylu ve tüm gayret gösteren yetkililere teşekkürlerini iletti.

Alucra Çakrak Köyü muhtarı Murat Çakmak ve köy ihtiyar heyeti köylerinin en büyük sorunlarından olan şebeke sorununu hizmete açılan yeni baz istasyonunda kurban keserek kutladı.

Muhtar Çakmak, “Köyümüz Alucramızın büyük ve mahalle olarak dağınık köylerinden birisidir. Orman arazisi çok fazla bu nedenle köylülerimiz gurbetteki yakınlarıyla veya ilçe merkezinden biriyle telefonla görüşecek olsa kilometrelerce yol gelip çok az sinyal gelen noktalarda zar zor görüşme yapabiliyordu. Şimdi bu hizmetle köyümüzün hem internet hemde şebeke sorunu çözüme kavuştu. Allah devletimize zeval vermesin, emeği olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

REKLAM ALANI