Anahtarlarını Vali Serdengeçti teslim etti

Giresun’da Sel Felaketi Sonrası Yapılan Konut ve İş Yerleri Hak Sahiplerini Buldu

Anahtarlarını Vali Serdengeçti teslim etti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 23.12.2023
60
A+
A-

Giresun’da 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel felaketinin ardından, afetzedeler için inşa edilen konut ve iş yerlerinin hak sahipleri kura ile belirlendi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından merkeze bağlı Osmaniye köyünde tamamlanan 24 konut ve 19 iş yerinin hak sahiplerini belirlemek amacıyla İl Özel İdaresi binasında noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi.

VALİ SERDENGEÇTİ’DEN BAŞSAĞLIĞI VE DEVLET İMKÂNLARINA TEŞEKKÜR

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, sel felaketinde hayatını kaybeden 5’i asker toplam 15 kişi için başsağlığı dileyerek, afet sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanların destekleriyle devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini vurguladı. Serdengeçti, “Bir olduğumuzda, birlik olduğumuzda aşamayacağımız engel olmadığını, Türkiye’nin çok güçlü bir devlet olduğunu ve güçlenmeye de devam ettiğini bu süreçte çok iyi görmüş olduk” dedi.

417 KONUT VE 171 İŞ YERİ TAMAMLANDI

Vali Serdengeçti, bugüne kadar 24’ü köy tipi olmak üzere 393 konut ve 152 iş yerinin tamamlandığını belirterek, “Bugün ise Osmaniye köyümüzde yapımı tamamlanan 24 konut ve 19 iş yerinin hak sahiplerine teslimini gerçekleştireceğiz. Böylelikle yaşadığımız afetten sonra 417 konut ve 171 iş yerinin yapımı tamamlanmış oldu. Bunun yanı sıra Tirebolu ilçesi Sekü köyünde 9 konut ve 1 iş yerinden oluşan köy tipi evin yapımı, Espiye ilçesi Adabük Mahallesi’nde 71 konuttan oluşan işlerin ihalesi de yapıldı” diye konuştu.

HAYIRLI OLSUN TEMENNİSİ

Vali Serdengeçti, teslim edilecek konutların afetzedelere hayırlı olmasını temenni ederek, devletin ve yerel yönetimlerin koordineli çabalarıyla afet sonrasında hızla iyileşen bölgedeki güçlenmeye vurgu yaptı.

REKLAM ALANI