ATAK Karagöl zirvesinde

ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği üyeleri 3107 metredeki Karagöl Dağı zirvesine, kış tırmanışı gerçekleştirdi.

ATAK Karagöl zirvesinde
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.01.2024
56
A+
A-

Giresun’un ilk ve tek yerel arama kurtarma derneği bünyesinde kurulan ATAK Doğa ve Tırmanış Spor Kulübü birimi ilk faaliyetini Giresun’un zirvesinde gerçekleştirdi.

Giresun’un Aksu Köyü’nden başlayan tırmanış Karagöl Dağının zirvesinde son buldu. Dağcıların bu tırmanışı 2 gün sürdü.

ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mete Durmuş, yaptığı açıklamada, “Derneğimiz arama kurtarma ve doğa sporlarına ilgi duyan gönüllülerden oluşmaktadır. Giresun’un zirvesi olan 3107 metre yükseklikteki Karagöl Dağı’na bir kış tırmanışı gerçekleştirmek istedik” diyerek, tırmanış süreciyle ilgili şunları aktardı:

“Alanlarında uzman olan Cemre Demiröz, Levent Sevinç, Özcan Turan üyelerimizle zirve için gerekli hazırlıkları yapıp yola çıktık. Birinci amacımız Giresun dağlarını kış turizmine kazandırmak ve diğer bölgelerden gelecek olan dağcılara tanıtmaktı. Doğal güzellikleri ile buzul gölleri ile Giresun’a doğa tutkunları çekmek, burada bir turizm potansiyeli oluşturmaktı. Bu amacımızı Türkiye Dağcılık Federasyonu lisanslı, deneyimli dağcı gönüllümüz Cemre Demiröz’ün önderliğinde gerçekleştirdik. Zor hava koşullarında, -20 derecede, kış tırmanışını gerçekleştirdik. Harita üzerinde gerekli işaretlemeleri yaparak bizden sonra gelecek olan ekipler için kolaylık sağladık.”

Durmuş, ayrıca, “Bu tırmanıştaki ikinci hedefimiz ise dağ koşullarında yaşanabilecek bir kazaya müdahale etme kapasitemizi ölçmekti. İki gün süren etkinliğimiz ve kış şartlarında hayatı idame etme eğitimi; ATAKDAK’ın deneyim, üye ve ekipman bakımından hazır olduğunu gösterdi. Misyonumuza uygun olarak acil durum ve afetler ile ilgili eğitimlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu arada Giresun’un buzul gölleri ile meşhur Karagöl Dağı’na güneydoğu rotasından yapılan ilk kış tırmanışı ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği gönüllüleri tarafından yapılırken daha önce Ordu sınırı tarafından telsiz rölesi bakımı amaçlı tırmanış gerçekleştirilmişti.

REKLAM ALANI